Την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου συνοδευόμενη από τον Λαρισαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Καπετάνο. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενδελεχής συζήτηση για την ένταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Απόλλων», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει ως στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους της αυτοδιοίκησης.

Στόχος της κας Σδούκου και του ΥΠΕΝ είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος των Δήμων και των Περιφερειών της Ελλάδας, αξιοποιώντας τις εντεταγμένες άδειες φωτοβολταϊκών πάρκων. 

Η ίδια η υφυπουργός επεσήμανε μάλιστα την πρόθεση της, να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία επλήγη σε μεγάλο βαθμό και πρότεινε στον Περιφερειάρχη τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας από την Περιφέρεια και τους 25 Δήμους της Θεσσαλίας.

Παρουσία του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Χρήστου Καπετάνου συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Απόλλων», έτσι ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος άμεσα.

Ο Χρήστος Καπετάνος ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, που έγινε μετά το πέρας της σημαντικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Κώστας Σπανούλης ως Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αγροτικών φ/β στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει πρώτη, το στόχο της μείωσης του ενεργειακού κόστους της αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η ένταξη της στο πρόγραμμα «Απόλλων» με προτεραιότητα δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντάει με πράξεις στις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία έχοντας θέσει ως πρώτο στόχο της, την ανασύσταση της περιφέρειας μας. 

Έθεσα επίσης, στην αρμόδια υφυπουργό θέματα των αγροτικών φωτοβολταϊκών που πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να εντάξει στις προτεραιότητες της, όπως άλλωστε έκανε ψηφίζοντας τον σχετικό νόμο για την αύξηση της ισχύος των αγροτικών φ/β από 10kw σε 50 kw, μετά και από σχετική ερώτηση μου στην Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό».