Με αφορμή τον Αγιασμό στα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμος, την περασμένη Παρασκευή, δόθηκε η ευκαιρία ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Ζέρβας να έχει μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο πάνω σε θέματα της Εκπαίδευσης.

Σε μια εποχή με καταιγισμό πληροφοριών και συγκεγχυμένα μηνύματα που δημιουργούν προβληματισμό, διαπιστώθηκε πόσο πολύτιμη και απαραίτητη είναι η συμβολή της Εκκλησίας στη μόρφωση των νέων μας.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Ζέρβας εξήρε τις πρωτοβουλίες της Μητρόπολης που οδήγησαν σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΔΕ Λάρισας μέχρι τώρα, εκφράζοντας την επιθυμία να υπάρξει συνέχεια και διάρκεια σ΄ αυτή τη συνεργασία. Πάνω στον άξονα αυτό εκφράστηκαν ιδέες και σκέψεις για δράσεις που θα ευαισθητοποιούν τους μαθητές σε ποικίλα θέματα ιστορικού, πολιτιστικού, αλλά και περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και θα ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή τους και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.