Συνάντηση με την Βορειοηπειρωτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής της  Λάρισας, είχε χθες 6/4 ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Φοινικαίων της Βορείου Ηπείρου, Λεωνίδας Παππάς με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Στην εκδήλωση στην οποία υπήρξε αρθρόα συμμετοχή Βορειοηπειρωτών, ο Λεωνίδας Παππάς αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους που συνεχίζουν να ζουν στις πατρογονικές εστίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Φοινικαίων πρέπει να αναπτύξει άμεσα τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ώστε να μην αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι οι άνθρωποι μας που χρειάζονται ιατρική φροντίδα και περίθαλψη και κοινωνικές παροχές, και παράλληλα να αναπτύξει τις δομές για την διευκόλυνση των παλλινοστούντων, πάντα με έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας με την Μητέρα Ελλάδα. Κάλεσε, τέλος, όλους να συμμετάσχουν μαζικά στις δημοτικές εκλογές για να συνεχίσει η καντήλα του Ελληνισμού να παραμένει αναμμένη».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Αθ.Παιδής, ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστας Βαϊούλης, οι π.δημοτικοί σύμβουλοι Οδυσσέας Μπόρος και Αλέξανδρος Νάρης και ο π.πρόεδρος του Συνδέσμου ΒορειοΗπειρωτών Θεσσαλίας «ο Πύρρος» Γιάννης Νταγιάκας.

Ο Λεωνίδας Παππάς γεννήθηκε στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα το 1974. Το 1991, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε το Λύκειο στην Κόνιτσα και στις εισαγωγικές εξετάσεις του 1992 πέτυχε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1997. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές για Αποκαταστάσεις Μνημείων. Το ίδιο έτος επέστρεψε στην ιδιαίτερη του πατρίδα όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του στους Αγίους Σαράντα. Εργάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία της Ορθόδοξης Εκκλησία της Αλβανία μέχρι το 2004 ενώ από τότε μέχρι σήμερα διατηρεί μελετητικό γραφείο στους Αγίους Σαράντα. Παράλληλα δραστηριοποιούνταν πολιτικά στην ιστορική οργάνωση «Ομόνοια» που εκπροσωπεί τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό στην Αλβανία. Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε Γενικός Πρόεδρος. Οι πολλές προσπάθειες του για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων της μειονότητας δεν καρποφόρησαν με αποτέλεσμα να παραιτηθεί τον Απρίλιο του 2018. Είναι παντρεμένος με την Αγλαΐα Παππά και έχει τρία παιδιά.