Το ‘’Hortus Musicorum’’ είναι ένα σύνολο οκτώ νέων φλαουτιστών με κοινό σημείο συνάντησης την τάξη φλάουτου του καθηγητή Γιώργου Τσιαρδάκα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Συνυπάρχοντας από μικρή ηλικία στον κόσμο της μουσικής, φοιτητές πλέον σε διάφορες πόλεις της χώρας, δίνουν ραντεβού στη σκηνή της αίθουσας συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 20:00, παρουσιάζοντας έργα της μουσικής λογοτεχνίας για σύνολα φλάουτου.

Συνθέσεις αυθεντικά γραμμένες για τέσσερα φλάουτα, αλλά και μεταγραφές γνωστών έργων όπως ‘’Ο Μολδάβας’’ του Μπέντριχ Σμέτανα, ‘’Από την εποχή του Χόλμπεργκ’’ του Έντβαρ Γκριγκ, η ‘’Pavane’’ του Γκαμπριέλ Φορέ, θα ακουστούν δημιουργώντας ένα όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα.

Η ονομασία ''Hortus Musikorum’’ είναι εμπνευσμένη από την παρουσία όλων των μελών του συνόλου στα καλοκαιρινά σεμινάρια φλάουτου στο Φεστιβάλ μουσικής του Χόρτου. Εκεί, μέσα από την καθημερινή συμβίωση, δημιουργήθηκε μια ισχυρή φιλική σχέση των παιδιών, η οποία είναι αναγνωρίσιμη ακόμη και μέσα από την μουσική τους επικοινωνία.

Φλάουτο: Γεωργίου Ειρήνη, Μακρής Χρίστος, Πλιάτσικας Θανάσης, Καραμανώλη Άννα, Κανάκη Μαρία, Γκερμπεσιώτη Ζωή, Κατσιμαγκλής Ορέστης, Αμελίμπια Νέστορας.

Είσοδος ελεύθερη.