Οι Νύχτες Κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία, περιμένουν τους φίλους του κινηματογράφου για άλλο ένα CINE-ραντεβού της Τετάρτης!

Στις 26 Ιουλίου 2023 μέσω της πλατφόρμας IF Cinéma το κοινό θα απολαύσει στη δροσιά του λόφου Μεζούρλου άλλη μια ταινία του γαλλικού σινεμά.

Θα προβληθεί το φιλμ: Όταν κοπάσει ο άνεμος (Si le vent tombe, Δράμα, Γαλλία/Αρμενία, 2020, 100’) σε σκηνοθεσία Nora Martirosyan.

Πρωταγωνιστούν: Grégoire Colin, Hayk Bakhryan, Arman Navasardyan, Davit Hakobyan, Vardan Petrosyan, Narine Grigoryan.

Υπόθεση: Ο Alain, ελεγκτής διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας, αναλαμβάνει την επιθεώρηση του αεροδρομίου μίας μικρής αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Καυκάσου, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του. Αναλαμβάνει να εκτιμήσει κατά πόσο είναι εφικτή η επαναλειτουργία του αεροδρομίου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια διαφιλονικούμενη περιοχή ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν.

Σε αυτό το παράξενο και διχασμένο σύμπαν ενός αεροδρομίου χωρίς αεροπλάνα και ενός κράτους δίχως διεθνή νομιμοποίηση, όλοι οι επίσημοι κανόνες αποδεικνύονται εντελώς ανεπαρκείς, για να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα εξ ορισμού παράλογη. Μια ανατριχιαστικά επίκαιρη ιστορία απόλυτου αποπροσανατολισμού και υπόγειου χάους, η οποία καθρεφτίζει το αχανές κενό ανάμεσα σε δύο αγεφύρωτους κόσμους.

Ο Edgar, ένα αγόρι της γειτονιάς, εμπλέκεται σε ένα περίεργο εμπόριο στα περίχωρα του αεροδρομίου. Μέσα από τη σχέση του με το παιδί και τους κατοίκους ο Alain ανακαλύπτει μία απομονωμένη περιοχή και αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα, για να επιτρέψει το άνοιγμα της χώρας στον κόσμο.

Πληροφορίες στο τηλ. 2413508242, καθημερινά 08.00-20.00.

Ώρα έναρξης προβολής: 21.30.

Είσοδος δωρεάν.