Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», με τμήμα των εργασιών να εκτελείται αυτές τις ημέρες στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (Βόλου ως Κουτσίνα), ενώ σε ισχύ βρίσκονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παράλληλα, εκτελούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ εργασίες για την υπογειοποίηση των δικτύων και αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες για την παραλλαγή δικτύου του Φυσικού Αερίου στην περιοχή του νέου κυκλικού κόμβου. Από τη ΔΕΥΑΛ έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης στην πλευρά που εκτελείται το δημοτικό έργο.

Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνονται οι εργασίες πλακόστρωσης στη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Βόλου έως την οδό Κουτσίνα και στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Βόλου προς την οδό Αγιάς).

Κατά συνέπεια, έως και την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024, στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εργοταξιακού χαρακτήρα), με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, πλάτους 4,50μ (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στην δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Βόλου προς την οδό Κουτσίνα).

Επίσης επιβάλλεται απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων στην περιοχή της ζώνης των έργων και στις δύο πλευρές του κυκλοφορούμενου οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί από τον ανάδοχο του έργου.

Στη ζώνη που είναι αποκλεισμένη από την κυκλοφορία - ως εργοταξιακός χώρος- υπάρχει τομή στην άσφαλτο από τις εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ. Για την ασφαλή απόδοση της οδού στην κυκλοφορία και την αποφυγή ατυχημάτων θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η ασφαλτόστρωση της παραπάνω τομής. Για τον λόγο αυτό παρατείνονται έως την ολοκλήρωση των εργασιών, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εργοταξιακού χαρακτήρα) που ισχύουν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας» ανέρχεται σε 11,68 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ΥΠΕΣ/Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τον Δήμο Λαρισαίων.