Δειγματοληψίες εδάφους λαμβάνονται σήμερα από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη από εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

Στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δειγματοληψίας εδάφους. Αυτή την ώρα εκσκαπτικό μηχάνημα σκάβει στο σημείο προκειμένου στη συνέχεια εμπειρογνώμονες από το Χημείο του Κράτους που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα να λάβουν δείγματα του εδάφους.

Αμέσως μετά οι ειδικοί θα πάνε στο σημείο όπου βρίσκονται τα κουφάρια της αμαξοστοιχίας και ότι έχει απομείνει από τα βαγόνια προκειμένου κι εκεί να γίνει ανάλογη δειγματοληψία.

Τέμπη: Δειγματοληψίες εδάφους για να διευκρινιστούν τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας (βίντεο)

Οι δειγματοληψίες γίνονται καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί και στον εφέτη-ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση αλλά και από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων για το τι μπορεί να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, αφού σύμφωνα και με το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, υπήρξε μια έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να καούν ζωντανοί.

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των γονέων και των συγγενών των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια για την καθυστέρηση όπως τονίζουν που παρατηρείται στην απονομή δικαιοσύνης αλλά βεβαίως και στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις όπως λένε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος δεν είχαν την τιμωρία όπως έπρεπε να τους αποδοθεί.

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη

ertnews.gr