Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, επισκέφθηκε όλες τις περιοχές του δήμου Τεμπών, για να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, η οποία συνεχίζεται ακόμη και αυτές τις ώρες.

"Ζητάμε την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, καθώς οι καλλιέργειες της πατάτας και των φασολιών στην ορεινή Καλλιπεύκη καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επίσης όψιμες ποικιλίες ροδάκινων και αμυγδάλων που δεν είχαν μαζευτεί έχουν ήδη καταστραφεί, όπως επίσης τα σταφύλια και τα κάστανα" , δηλώνει ο δήμαρχος κ. Μανώλης.

Ο Δήμος Τεμπών ζητά, με έγγραφό του, από την Πολιτική Προστασία και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, την ανακήρυξη ολόκληρου του Δήμου Τεμπών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αγροτικοί δρόμοι εκατοντάδων χιλιομέτρων, εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων με καλλιέργειες πατάτας και φασολιών, στην Καλλιπεύκη και καλλιέργειeς αμυγδάλου, ροδακίνου, σταφυλιού και κάστανου, έχουν καταστραφεί.

Ρέματα, έχουν εξοκείλει και τα νερά έχουν καταστρέψει πλήρως τους αγροτικούς δρόμους.

Ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του μηνύματος 112.