Για να μην βγουν τα «γαλάζια» τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην σχετική επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, με αγανάκτηση απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας απέναντι στο πρόσωπο του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη.

Εδώ και έξι μήνες δεν έχει συναντηθεί με κανένα αγρότη ή αγροτική οργάνωση, παρόλες τις πολλές οχλήσεις που έχει δεχτεί.

Ο κλάδος μας είναι ο μοναδικός κλάδος και μάλιστα είναι και παραγωγικός, που είδε το εισόδημα του να μειώνεται αντί να αυξάνεται όπως συμβαίνει στους υπόλοιπους, με κύριο πρόβλημα τις επιδοτήσεις.

Επίσης θέλουμε να υπάρχει σταθερότητα στο υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί δεν μπορούμε να συνεννοούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με νέα πρόσωπα.

Πρέπει να παρέμβετε άμεσα για να μην δείτε τα γαλάζια τρακτέρ στους δρόμους με την νέα χρονιά».

Την επιστολή υπογράφουν ο κ. Στέργιος Λίτος πρόεδρος ΠΑΣΚΕΦ, η κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Σερρών, ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος για τον Α.Σ Πέλλας, ο κ. Γιώργος Μποτροτσός για τον Α.Σ Κομοτηνής, ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης για τον Α.Σ Χαλκιδικής, ο κ. Αναστάσιος Λιολιόπουλος για τον Α.Σ. Αλεξανδρούπολης, ο κ. Θεοφάνης Τραγάκης για τον Α.Σ. Λάρισας και ο κ. Βάιος Γκανής για τον Α.Σ. Φθιώτιδας.

Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, από τον Α.Σ Πέλλας, δηλώνει ότι «οι αγρότες βρίσκονται σε μια αβεβαιότητα. Πήραν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν και συνεχίζουν να μην μας ενημερώνουν. Μας έβαλαν να κάνουμε ΟΣΔΕ τον μήνα Σεπτέμβριο και κανείς δεν αναρωτήθηκε πότε θα κάνει ελέγχους ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης δεν μας λένε αν ισχύσουν το επόμενο έτος όσα ίσχυσαν το 2023. Στις δενδρώδεις καλλιέργειες γιατί δεν αφήνουν τους αγρότες να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ από τις αρχές Ιανουαρίου για να έχει χρόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνει ελέγχους; Μας λένε για πρόγραμμα δωρεάν συμβουλών αλλά δεν γνωρίζουμε που πρέπει να απευθυνθούμε. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και πρέπει να μας δοθούν απαντήσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Σταύρος Παϊσιάδης (agrotypos)