Την υλοποίηση των υποσχέσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αναμένουν οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα "σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα, στις 2/2/2024, μας είχε δηλώσει τα εξής: Ότι θα μεσολαβήσει για να συναντηθούμε με τον υφυπουργό κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας, κ. Τριαντόπουλο, για τα προβλήματά μας κάτι που δεν έγινε έως τώρα.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση των αναχωμάτων του Πηνειού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης που ζητήσαμε, μας απάντησε ότι ζήτησε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για παρέμβαση σε όλα τα σπασμένα αναχώματα, κάτι που δεν έγινε έως τώρα.

Για τους ελέγχους στατικότητας των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης, μας απάντησε ότι η περιφέρεια δεν έχει τέτοιο μηχανισμό και ότι θα συνεργαστεί με καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος έστειλε ιδιώτη μηχανικό, ο οποίος είδε οπτικά ορισμένες οικοδομές αν έχουν ζημιά στα τσιμέντα και μας είπε ότι δεν βλέπει τέτοιες ζημιές, αλλά για τις μετρήσεις που μπορεί να κάνει το Πανεπιστήμιο στο έδαφος και σε μπετά, περιμένουμε ακόμα.

Παράλληλα μας ενημέρωσε ότι η περιφέρεια μπορεί να διαθέσει έως 150.000 ευρώ για βάψιμο των εισόδων των εργατικών πολυκατοικιών, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Λαρισαίων, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό.

Για δε την αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου των Εργατικών Κατοικιών, μας απάντησε ότι θα συνεννοηθεί με τον δήμο Λάρισας για να δει τι μπορεί να γίνει, κάτι που επίσης δεν έχει προχωρήσει. Πόσο καιρό ακόμα πρέπει να περιμένουν οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης, για να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του κ. Περιφερειάρχη;”