Απογευματινό νυστέρι

Υπαρκτό και έντονο το ενδιαφέρον για απογευματινά χειρουργεία στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας. Ωστόσο σε ότι αφορά το Πανεπιστημιακό, οι γνωρίζοντες λένε πως ο υπουργός Άδωνις που πανηγυρίζει για την συμμετοχή του προσωπικού, δεν έχει όλη την εικόνα. Υπάρχουν δώδεκα χειρουργικά τραπέζια, εκ των οποίων λειτουργούν μόλις τα έξι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Θα σπεύσουν οι γιατροί να χειρουργήσουν το απόγευμα; Τρέχοντας θα πάνε. Όταν ένας αναισθησιολόγος (από αυτούς που απέμειναν) θα αμείβεται με 450 ευρώ για κάθε επέμβαση, τι νομίζετε θα κάνει. Όσο για το νοσηλευτικό προσωπικό η αμοιβή του στα απογευματινά καθορίστηκε στα 15 ευρώ την ώρα. Καθόλου άσχημα, μια νοσοκόμα θα έχει έναν δεύτερο μισθό.
Αν το πρότζεκτ πετύχει, θα περιοριστεί η αιμορραγία των νοσοκομείων που βλέπουν τους γιατρούς να κουνάνε μαντήλι επιλέγοντας τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και το εξωτερικό…

$ Πουλήθηκε μαθαίνουμε το ακίνητο του Μόζα, που στέγαζε παλαιότερα στη λεωφόρο Καραμανλή την αντιπροσωπεία της Mercedes στη Λάρισα. Το απέκτησε η Ravenna με τα είδη υγιεινής και τα έπιπλα μπάνιου.

Ξανά στο περίπτερο

Πυρετωδώς δουλεύουν οι άνθρωποι του Βαγγέλη Μαρινάκη με στόχο σε ένα περίπου μήνα η νέα Ελευθεροτυπία να είναι στα περίπτερα. Όπως έγινε γνωστό, στόχος του ομίλου, που πριν λίγες ημέρες απέκτησε (έναντι 8,1 εκ. ευρώ) τα σήματα της ιστορικής εφημερίδας, είναι να βγει γρήγορα στα περίπτερα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για ημερήσιο φύλλο, και πιθανότατα ούτε θα υπάρξουν δεδομένων των χαμηλών πωλήσεων ειδικά των καθημερινών φύλων.
Καλή επιτυχία …

Φιλόλογος με επάρκεια η Βίκυ Φλέσσα, χωρίς τη συνήθη οίηση που έχουν κάποιοι ψωνισμένοι της τηλεόρασης.
Η ομιλία της, στην πινακοθήκη Λάρισας, με θέμα τη γυναίκα και οικοδεσπότη επί σκηνής τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Σήμερα οι σχέσεις των ζευγαριών πάσχουν περισσότερο από ποτέ είπε, οι έρευνες δείχνουν ότι οι ευτυχισμένοι γάμοι είναι μόλις το 7%. Πρότεινε δε και μια συνταγή ευτυχίας δανεισμένη από τον ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ: Για να πετύχει μια σχέση η γυναίκα πρέπει να θαυμάζει τον άνδρα και ο άνδρας να προσέχει τη γυναίκα. Απλό και δύσκολο...

*Φωτογραφία Θανάσης Καλιακούδας (larissanet.gr)

Τιμή και δόξα

Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση της Φλέσσα ο χαιρετισμός του περιφερειάρχη. Θα αναφερθώ στις γυναίκες της ζωής μου είπε ο Δημήτρης Κουρέτας ξεκινώντας την ομιλία του, και απαρίθμησε, μητέρα, σύζυγο και… πεθερά. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, έσπευσε να διευκρινίσει, η αείμνηστη πεθερά μου - η Παρθένα από τις Σέρρες -, ήταν άψογη, γι΄αυτό και την τιμάω.
Το χειροκρότημα της πλατείας έδρεψε βεβαίως η πεθερά Παρθένα…

# Έντονη η έλλειψη για χώρους εκδηλώσεων στον Βόλο. Το συγκρότημα Τσαλαπάτα που παρείχε λύσεις παραμένει ακόμα κατεστραμμένο από τις πλημμύρες του φθινοπώρου.

Οφειλόμενη τιμή

«Ο Καραγάτσης επιστρέφει στη Λάρισα» τιτλοφορείται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο «Χατζηγιάννειο» για την
επίσημη ονοματοδοσία του 12ου Γυμνασίου Λάρισας (συνοικία Αμπελοκήπων), σε “12ο Γυμνάσιο Λάρισας - Μ. Καραγάτσης”.
Την απόφαση για την ονομασία του σχολείου επικύρωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας. Οι Αμπελόκηποι είναι τα παλιά Ταμπάκικα που αποτελούν λογοτεχνικό χώρο στο έργο του Καραγάτση. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ρέκτη διευθυντή του σχολείου και διακεκριμένο αρθρογράφο, Αλέξη Καλέση.

Βρήκε δεκάρι…

Σκάουτινγκ στην περιοχή της Λάρισας κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος για το ψηφοδέλτιο των “Δημοκρατών” στις ευρωεκλογές.
Από την Αθήνα διέρρευσε η πληροφορία ότι του αρέσει πολύ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης. Μπαλαδόρος με εμπειρία, παίζει σε πολλές θέσεις, λύνει τα χέρια του προπονητή. Να δούμε αν θα γίνει η μεταγραφή …

Ένα ακίνητο με ιστορία

Υπήρξε για δεκαετίες το σπίτι του ημερήσιου επαρχιακού Τύπου στην πρωτεύουσα. Μια μικρή “πρεσβεία”, στο κέντρο της Αθήνας, που εκπροσώπησε για δεκαετίες τα συμφέροντα των περιφερειακών εφημερίδων προσφέροντας διαρκή γραμματειακή και νομική υποστήριξη.
Σπουδαίοι αείμνηστοι εκδότες άλλοτε κραταιών εντύπων, όπως ο Τάκης Δημητρακόπουλος (Ελευθερία Λάρισας), ο Αλέκος Μυκονιάτης (Πατρίς Ηρακλείου), ο Σπύρος Δούκας (Πελοπόννησος Πάτρας) και αρκετοί άλλοι, πέρασαν από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ).
Λίγα χρόνια πριν την οικονομική κρίση ο φορέας διασπάστηκε, δεν άργησε να έρθει η χρεωκοπία. Πρόσφατα χάθηκε σε πλειστηριασμό και το ιδιόκτητο ακίνητο στο Κολωνάκι (Βησσαρίωνος 4). Απέφερε 500.000 ευρώ, πληρώθηκαν υπάλληλοι και Ταμεία, ακόμα και 10.000 ευρώ σε …κοινόχρηστα. Περίσσεψαν και 70.000 ευρώ, άγνωστο που κατέληξαν, προφανώς σ’ εκείνους που κατέχουν την σφραγίδα.
Τέλος μιας (ωραίας) εποχής…

& Τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Αχιλλέα Κέλλα ακούγεται ότι θέλει στο Ευρωψηφοδέλτιο η Νέα Δημοκρατία. Θα φανεί σύντομα αν η φημολογία έχει βάση.

Εκρήξεις…

Κανόνι με πολύ κρότο -πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ-, έριξε εταιρεία γεωργικών εφοδίων στα Τρίκαλα. Οι απλήρωτες επιταγές έσκασαν σε χέρια προμηθευτών, κυρίως πολυεθνικών και εγχώριων επιχειρήσεων.
Αυτοί που γνωρίζουν καλά την πιάτσα λένε ότι πρόκειται για προανάκρουσμα. Στον πυροβολισμό πρώτα εμφανίζεται η λάμψη και μετά ακούγεται το μπαμ…

@ Άκου... Sugar Daddies… ο Κουτσιούμπας. Ο όρος απαντάται και ως ειδική κατηγορία στις τσόντες.

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa