Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 εψάλη στη Ραψάνη η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης.

Κατατέθηκαν στεφάνια από την κα. Ελένη Τζιγκούρα, την κα. Κατερίνα Γιαννούκα, τον κ. Μανώλη Γεώργιο, τον κ. Ζήλο Δημήτριο, τον κ. Παπακώστα Ηλία και τον κο. Λειβαδίτη Παναγιώτη, εκπροσωπώντας τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης, τον Σύλλογο Γυναικών, τον Δήμο Τεμπών, την Κοινότητα Ραψάνης, την Εθνική Αντίσταση και το ΚΑΠΗ Ραψάνης αντίστοιχα. Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, κα. Ελ. Τζιγκούρα αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία της στη συμβολή των Ραψανιωτών αγωνιστών στην Εθνική Αντίσταση και η Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών κα. Αγγελική Γεροβασίλη ανέγνωσε τα ονόματα των νεκρών αγωνιστών.

Η χορωδία του συλλόγου Γυναικών συμμετείχε με κάποια τραγούδια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων και η σεμνή τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτρης Ζήλος καθώς και ο επόμενος Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας, κοινοτικοί σύμβουλοι, επίτροποι, αρκετοί Ραψανιώτες και επισκέπτες.

Η τελετή έλαβε χώρα μπροστά στο Ηρώο που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ‘80 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, γνωστή ως πλατεία Ιτιάς.

Αιωνία η μνήμη όσων έπεσαν υπέρ πατρίδας και πολέμησαν εναντίον των εχθρών της!