Ένα απίστευτο εργαστήρι στήθηκε πριν λίγες ημέρες στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας και με την εργατικότητα και τον ενθουσιασμό όλων των μαθητών που συμμετείχαν ετοιμάστηκαν βάζα με σοκολατάκια και πακέτα με χριστουγεννιάτικα στολίδια και δέντρα για τους συνανθρώπους μας που έπληξε πριν λίγους μήνες η θεομηνία «Ντάνιελ».

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους είχαν συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών του σχολείου, να προσφέρουν όσα τους ζητήθηκαν, προκειμένου τα παιδιά να ετοιμάσουν μόνα τους τα δώρα που προσφέρθηκαν στους πληγέντες, ως ελάχιστο δείγμα της συμπαράστασής τους στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν εξαιτίας των πλημμυρών.

Τα δώρα διανεμήθηκαν σε οικογένειες στη Γιάννουλη και στους πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου. Η συγκίνηση και η χαρά ήταν μεγάλη και για τους συνανθρώπους μας που έλαβαν τις προσφορές των μαθητών, αλλά και για τους μαθητές που εισέπραξαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες και τις κάρτες με τις ζεστές ευχές από τα παιδιά που ζουν μετά τον «Ντάνιελ» σε κοντέινερς στο Κουτσόχερο.

Η δράση αυτή του 9ου Γυμνασίου δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συμβολή του δημοσιογράφου και εκπαιδευτικού κ. Γ. Τράντα, δημιουργό της εθελοντικής ομάδας «Δούναι και λαβείν», το διοικητή της δομής των πλημμυροπαθών κ. Απόστολο Παπαπαρίση και τις κυρίες Γεροπούλου Σοφία, Νταφοπούλου Χριστίνα, Γκαραγκουνοπούλου Φανή, Τάχατου Βασιλική, Ιωαννίδη Αννέτα, τους οποίους οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 9ο Γυμνάσιο το μήνα Νοέμβριο προσέφερε επίσης τρία καινούρια κρεβάτια, και είδη οικιακής χρήσης σε οικογένειες στη Γιάννουλη μέσω της εθελοντικής ομάδας «Είμαστε εδώ» και γι αυτό ευχαριστεί την υπεύθυνη της ομάδας κ. Αναστασία Καλαφάτη για την αγαστή συνεργασία που είχαν.