“Το Γεγονός”, μια ταινία για τη σημασία της ελευθερίας, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με ώρα προβολής στις 21:30, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Γαλλία, 1963. Η Αν είναι μια νέα, έξυπνη, πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια που βλέπει τις πανεπιστημιακές σπουδές της σαν τη μόνη διέξοδο από την εργατική τάξη στην οποία γεννήθηκε.

Όταν, όμως, συνειδητοποιήσει ότι έχει μείνει έγκυος, τα όνειρά της μοιάζουν καταδικασμένα - εκτός και αν καταφέρει να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, κάτι που όμως είναι ακόμη παράνομο και κοινωνικά κατακριτέο εκείνη την εποχή.

Καθώς οι εβδομάδες περνούν, με την εξεταστική να πλησιάζει και την κοιλιά της να φουσκώνει, η Αν αποφασίζει να αναλάβει δράση και να αψηφήσει τον νόμο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβει ολοένα πιο δραστικά μέτρα.

Κανείς δεν της τείνει χέρι βοηθείας και θα έρθει αντιμέτωπη με τη ντροπή και τον πόνο, ακόμη κι όταν πρέπει να ρισκάρει την ίδια της τη ζωή...

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ανί Ερνό, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε προσωπικό βίωμα της συγγραφέως, πριν από πέντε σχεδόν δεκαετίες, το «Γεγονός» θριάμβευσε στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας αποσπώντας τον Χρυσό Λέοντα και εγκωμιαστικές κριτικές για την εύστοχη σκηνοθεσία, τον ευαίσθητο χειρισμό του ζητήματος και εξαιρετική ερμηνεία της πρωταγωνίστριάς του, αλλά και την τόλμη και αναγκαιότητα της ιστορίας του.

Χρυσός Λέοντας και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2021.

Επίσημη ταινία έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης 2021.

Δράμα 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100 ‘

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Οντρέ Ντιγουάν με τους: Αναμαρία Βαρτολομέι, Λουάνα Μπαρζαμί, Λουίζ Ορί-Ντικερό, Λουίζ Σεβιγιότ, Κέισι Μοτέ Κλάιν, Πίο Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ, Άννα Μουγκλαλίς

Γενική είσοδος 4 ευρώ