Την Τέταρτη 13 Μαρτίου 2024, το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού και Τεμπών μαζί με Συλλόγους της Περιοχής του Δέλτα Πηνειού είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για το θέμα της Μυδοκαλλιέργειας σε περιοχές των παραλίων των δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Έγινε μια αναλυτική παρουσίαση του όλου θέματος, το που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση και οι ενέργειες που θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον.

Η όλη συζήτηση και η επαφή με τον Κώστα Τζανακούλη, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας Στερεά Ελλάδας, κρίνεται θετική και όλοι μαζί, αυτοδιοίκηση και φορείς, προχωράνε στην ακύρωση της Μυδοκαλλιέργειας που θα σημάνει την υποβάθμιση και την ερημοποίηση ολόκληρης της περιοχής.

Εκτός από τη διοίκηση του Δικτύου Δέλτα Πηνειού Τεμπών, που προκάλεσε την εν λόγω συνάντηση, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων: Σύλλογος Καστρί λουτρό, Σύλλογος Αλεξανδρινής, Σύλλογος Αλιέων Λάρισας, Σύλλογος επαγγελματιών εστίασης Μεσαγκάλων, Σύλλογος ενοικιαζόμενών δωματίων Μεσαγκάλων και Σύλλογος ενοικιαζόμενών δωματίων Νομού Λάρισας.

perataria.gr