Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου θα φιλοξενήσει το βιβλίο «Ιστορίες βυσσινί τρέλας» και το συγγραφέα του, Λάμπρο Αναγνωστόπουλο, το πρωί της Πέμπτης, 6 Απριλίου.

Τον Λαρισαίο συγγραφέα και τη συλλογή διηγημάτων του, από τις εκδόσεις «Γράφημα» θα υποδεχτούν η φιλόλογος, Μπεκίρη Μαρία, ο γυμναστής, Κουκάλας Πρόδρομος, ο Γιουρούκης Αργύρης και η διευθύντρια του σχολείου, Νούλα Ελένη, με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας, που αποτελείται από 15 μαθητές..

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και καθιερώθηκε από την ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People) το 1966.

Σκοπός είναι να τονιστεί η αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης, καθώς και να ενθαρρυνθεί η διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το βιβλίο «Ιστορίες βυσσινί τρέλας» αποτελείται από 9 διηγήματα, που κινούνται γύρω από την αγαπημένη, ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ, την Αθλητική Ένωση Λάρισας. Θέμα όλων των διηγημάτων είναι η αγάπη των Λαρισαίων για την ομάδα και σε κάθε διήγημα ο ήρωας λατρεύει την ΑΕΛ και την αναγάγει, σε ιδέα.

Στα κείμενα υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την ΑΕΛ και την πορεία της στα ελληνικά κι ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα, το 1990.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα Δημοσιογραφίας. Εργάζεται στη Λάρισα, στο χώρο του βιβλίου.