Το 8ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τριτόμπα, συνεχίζεται το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18:00 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 12:00, με μια παράσταση παραμυθένια.

Η θεατρική ομάδα Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει «Το Παλιό Σπίτι» βασισμένο σε παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μια ονειρική κουκλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο.

Ένας ύμνος στη φιλία και την αγάπη, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών σ' ένα έργο όμορφο σαν… ζωγραφιά!

Στην παράσταση θα παρακολουθήσουμε παραμυθάδες ηθοποιούς, ομιλούσες κούκλες με μηχανισμούς, ξυλόγλυπτες επιτραπέζιες κούκλες και μαριονέτες, αντικείμενα και σκηνικά που ζωντανεύουν μαγικά!

Όλη η παράσταση είναι εμπνευσμένη εικαστικά από τη ζωγραφική του Pablo Picasso και ζωντανεύει μέσα στα πλούσια ηχοχρώματα της κλασικής μουσικής

Το παραμύθι

Ψηλά στον δρόμο βρισκόταν ένα πολύ παλιό σπίτι. Ήταν, σχεδόν, 300 ετών και είχε πλατιά σκαλοπάτια σαν παραμυθένιου παλατιού.

Στην πολυκατοικία, απέναντι, ζούσε ένα αγόρι με ζωηρά μάτια που του άρεσε πολύ να κοιτάει το παλιό σπίτι. Κι όποτε το κοίταζε στο φεγγαρόφωτο, νόμιζε ότι έβλεπε τα πιο παράξενα πράγματα: τον δρόμο όπως ήταν τον παλιό καιρό, ιππότες να τον προστατεύουν, μπαλαρίνες να χορεύουν και υδρορροές με τρεχούμενα νερά σαν δράκοντες που παλεύουν.

Στο παλιό σπίτι όμως, ζούσε στ' αλήθεια, ένας μοναχικός κύριος με βελούδινα ρούχα και χρυσά κουμπιά, που ήξερε να αφηγείται τις πιο θαυμάσιες ιστορίες…

Συντελεστές​

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Κούκλες/Φώτα/Μουσική Επιμέλεια: Κυριακή Δοξαρά​

Σκηνογραφία: Βασίλης Ροδίτης​

Θεατρικά Κουστούμια: Ευανθία Στεφανοπούλου​

Ζωγραφική: Ορφέας Ροδίτης​

Παίζουν: Ευανθία Στεφανοπούλου, Κυριακή Κυριακουλέα, Κυριακή Δοξαρά​

Φωτογραφίες / Βίντεο: Ιωάννης Γκουτζουρής​

Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 & 19 Νοεμβρίου, ώρα 12:00​

Διάρκεια: 60 λεπτά​

Ηλικίες: 5+​

Η είσοδος είναι δωρεάν​