Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ θα δώσει βιβλία στον Φιλολογικό Όμιλο Ελλάδος για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του πολυθεματικού Μουσείου Αλλοτροπίας στα Αντίκυρα Βοιωτίας. Πρόκειται για την 3η κοινωνική δράση του Φιλολογικού Ομίλου, είχε προηγηθεί αποστολή βιβλίων στην παιδική κι εφηβική βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, στην Κομοτηνή και στο 5ο ΓΕΛ Σερρών.

Με σύνθημα «Διάβαζε, για να ζήσεις» ο Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδος συγκεντρώνει βιβλία (λογοτεχνίας και μη) για την ενίσχυση τοπικών βιβλιοθηκών ανά την ελληνική επικράτεια. Αυτή τη φορά, για τη Βοιωτία τα βιβλία μπορούν να σταλούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023 στη διεύθυνση: Εξαδακτύλου 5, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54635, εκδόσεις «Γράφημα», (υπόψιν Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος), τηλέφ.: 6972717998. (πληροφορίες για το μουσείο Αλλοτροπίας στα Αντίκυρα Βοιωτίας στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=23XCBcWCaTo)

Το ΠΟΚΕΛ συνεχίζει να δίνει βιβλία και το καλοκαίρι, σε Συλλόγους και Φορείς, όπως κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, σε σχολεία και σχολικές βιβλιοθήκες, σε κεντρικές και δυσπρόσιτες περιοχές του νομού και της χώρας. Όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει βιβλία, μπορεί να ενημερωθεί από τον υπεύθυνο, στο τηλέφ.: 6983444094.