Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ συνεχίζει τη δράση προσφοράς βιβλίων για τη σχολική χρονιά, 2023-2024, με το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας, Αποστολίνας Σαΐτη.

Το σχολείο βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό, περίπου 30 Km από τη Λάρισα και οι μαθητές του έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ανάγνωση και την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα βιβλία. Έτσι η δωρεά βιβλίων θα ενισχύσει τη λειτουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης και το σχολείο θα διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των μαθητών του, μέσω της ενθάρρυνσης ανάγνωσης βιβλίων.

Οι μαθητές θα επωφεληθούν σημαντικά από την προσθήκη βιβλίων, θα επεκτείνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πλούσιο υλικό ανάγνωσης, που θα τους επιτρέψει έτσι να βγουν από τα στενά όρια της επαρχίας όπου ζουν, μέσω της φαντασίας.

Το σχολείο έχει ενταχθεί στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, από το 2019- 2020 και θεωρεί ότι η φυσική παρουσία βιβλίων και η προσέγγισή τους, δίνει μια ανεξίτηλη αξία και σημασία για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ η αίσθηση των σελίδων δημιουργεί έναν ξεχωριστό δεσμό με την ανάγνωση, η οποία μπορεί να προάγει την ανάπτυξη της φαντασίας και να ενισχύσει την αναλυτική σκέψη των μαθητών.

Επίσης, η δωρεά βιβλίων θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που θα προωθεί τη φιλαναγνωσία και την πνευματική ανάπτυξη των μαθητών. Με τέτοιο σκεπτικό το ΠΟΚΕΛ συνεχίζει να προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και σχολεία, σε Φορείς και Συλλόγους, που βρίσκονται σε κεντρικές ή απομακρυσμένες περιοχές του νομού και της χώρας.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στη δράση προσφοράς βιβλίων, μπορεί να ενημερωθεί από τον υπεύθυνο, στο τηλέφ.: 6983444094.