Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας γίνεται γνωστό το πρόγραμμα των παρακλήσεων, ομιλιών και κηρυγμάτων που γίνονται κάθε εβδομάδα: 

Κάθε Τρίτη στις 7.00 μ.μ. τελείται Ιερά Παράκληση, εναλλάξ, προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου του Πολιούχου μας και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

Κάθε Τρίτη στις 8.30 μ.μ. γίνονται ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ (φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών). Προηγείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και ακολουθεί ομιλία από τον π.Ραφαήλ, με θέμα: «Χρηστοήθεια των χριστιανών».

Κάθε Κυριακή στις 10.45 π.μ., αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, γίνονται τα μαθήματα του Κατηχητικού για όλα τα παιδιά, από τα νήπια ως το Λύκειο.

Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. τελείται Παράκληση και εσπερινό κήρυγμα από τον π.Ραφαήλ, με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας».

Συνεχίζονται οι ομιλίες στο πλαίσιο της Σχολής γονέων-«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ»:

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στις 7 μ.μ. π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, «Σχέση συζύγων: Ναι μεν, αλλά…».

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 7 μ.μ.Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.Γεώργιος, «Η ελληνική οικογένεια στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα».

Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 7 μ.μ. κ. Κων.να Χατζημίχου, δασκάλα, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, «Συνεργασία σχολείου και οικογένειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού».