Στην Κέρκυρα ταξίδεψαν τα παιδιά του «Φυτώριου», τμήματος της Παιδικής χορωδίας Δ.Ω.Λ. υπό την διεύθυνση της κ. Ειρήνης Μάμμου, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου μέλος Ε.Ε.Π. του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου για συμμετοχή σε συναυλία.

Τη συναυλία διοργάνωσε η κατεύθυνση «Διεύθυνσης Παιδικής Σχολικής και Νεανικής χορωδίας » του τμήματος Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημίου, της οποίας υπεύθυνη είναι η κ. Καλλιαρίδου με τη συμμετοχή του τμήματος Προετοιμασίας της χορωδίας «Άγιος Σπυρίδων» υπό την διεύθυνση των φοιτητών της κατεύθυνσης μέλος των οποίων είναι και η κ. Μάμμου.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Κέρκυρας το Σάββατο 16/03. Αρχικά, το τμήμα του «Φυτώριου» παρουσίασε το πρόγραμμά του υπό την διεύθυνση της κ.Ειρήνης Μάμμου με συνοδό στο πιάνο την κ. Ελένη Κουτή, ενώ ακολούθησε το τμήμα Προετοιμασίας της χορωδίας «Αγ. Σπυρίδων» υπό την διεύθυνση των φοιτητών: Αλέξη Δέσποινας, Αποστολίδη Γεωργίας, Δανσαρλή Λευτέρη, Κούκου Ευθύμιου, Κούστα Έλενας, Λυρίτη Ευαγγελίας, Πανόπουλου Ερμή και Παπασπύρου Γιώργου με συνοδεία στο πιάνο από την κ. Έλλη Γλαρού.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα κοινό τραγούδι υπό την διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου όπου όλα τα παιδιά μαζί, γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας για τη φιλία, την ενότητα και την αγάπη για τη χορωδία. Μετά το τέλος της συναυλίας ακολούθησε κέρασμα που ετοιμάστηκε από τις μαμάδες των παιδιών της χορωδίας «Αγ. Σπυρίδων» και με τη χορηγία του ΚΟΙΣΠΕ.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 17/03, μέρος της αποστολής από τη Λάρισα παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, όπου η Παιδική-Νεανική χορωδία «Άγ.Σπυρίδων» έψαλλε τη Θεία Λειτουργία του Μίκη Θεοδωράκη ιερουργούντος του πατήρ Θεμιστοκλή Μουρτζανού με καταγωγή από τη Λάρισα.

Όλη η αποστολή και ιδιαίτερα τα παιδιά έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους Κερκυραίους οικοδεσπότες.

Τα σύνολα της Παιδικής Χορωδίας Λάρισας αποτελούνται από το «Φυτώριο» με παιδιά αρχάρια από 6 ετών, την «Παιδική» με παιδιά μεγαλύτερα και πιο έμπειρα στο χορωδιακό τραγούδι και τη «Νεανική» με παιδιά από 12 έως 23 ετών. Το χορωδιακό τραγούδι είναι η βάση της μουσικής εκπαίδευσης γενικότερα και μέσα από αυτό δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές του ωδείου και μη, να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες.