Σε ανακοίνωση των Τομεακών Επιτροπών Λάρισας και υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, αναφέρονται τα εξής:

“Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα, είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι. Γι’ αυτό λέμε: Στις 25 Ιουνίου ΚΚΕ δυνατό, γιατί η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ!

Εκλέγουμε ξανά βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας! Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό Λάρισας είναι δύναμη που θα κατατεθεί στον αγώνα και στη πάλη, στην ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και στον αγώνα για λύσεις που θα ανακουφίζουν τον λαό. Ο λαός του νομού Λάρισας ξέρει πολύ καλά το έργο του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, γιατί τον έβλεπε καθημερινά πλάι του.

Τα προηγούμενα χρόνια ο ένας κομμουνιστής βουλευτής στη Θεσσαλία, ο Γ. Λαμπρούλης, ανέδειξε στη Βουλή μια σειρά από προβλήματα που απασχολούσαν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα του νομού Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, καταθέτοντας πάνω από 100 Ερωτήσεις και Αναφορές. Ενα κοινοβουλευτικό έργο που τροφοδοτήθηκε μέσα από την άμεση εμπλοκή των Κομματικών Οργανώσεων στους αγώνες που αναπτύχθηκαν.

Ενδεικτικές είναι οι Ερωτήσεις του ΚΚΕ για την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων και αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται οι 600 εργαζόμενοι που απολύθηκαν πριν 8 χρόνια από τα «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα», οι 200 απολυμένοι – πρώην εργαζόμενοι των ΕΑΣ Λάρισας – Φαρσάλων – Αλμυρού, οι απολυμένοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ακόμα, για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε εκατοντάδες εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο των τροφίμων.

Επίσης, για εργατικά «ατυχήματα» που κόστισαν ακόμα και τη ζωή ανθρώπου, όπως στις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών, και για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όπως στο εργοτάξιο Αρμός, στα δημόσια νοσοκομεία και αλλού. Αλλά και για την ασφάλιση όλων των εργαζόμενων διανομέων της Λάρισας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ βρέθηκαν στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, στηρίζοντας τα αιτήματα αλλά και τις μορφές πάλης που αυτοί επέλεγαν κάθε φορά, π.χ. στα μπλόκα της Νίκαιας και της Καρδίτσας, όπου έδωσαν μαζί με τους αγρότες τη μάχη ενάντια στην καταστολή και στην τρομοκρατία.

Παράλληλα ο Γ. Λαμπρούλης κατέθεσε δεκάδες Ερωτήσεις στη Βουλή οι οποίες αφορούσαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, προστασία από φυσικές καταστροφές, δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις στο 100%. Σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και σχετικές τροπολογίες, τις οποίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν, με πρόσχημα το δημοσιονομικό κόστος.

Ο λαός του νομού Λάρισας γνωρίζει καλά ποιος ήταν στο πλευρό του όταν δοκιμαζόταν από πλημμύρες, όπως ο «Ιανός» τον Σεπτέμβρη του 2020, αλλά και από σεισμούς, τον Μάρτη του 2021.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, μαζί και ο βουλευτής του, έδωσαν το σύνθημα στον κόσμο ότι κανένας δεν είναι μόνος του, συγκρότησαν ομάδες αλληλεγγύης για τον καθαρισμό καταστημάτων και σπιτιών, διανομής ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, με Ερωτήσεις στη Βουλή ασκούσε πίεση για την επιτάχυνση της υλοποίησης μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης των πληγέντων.

Το ΚΚΕ φρόντισε να «μπουν» στη Βουλή τα ζητήματα των γερασμένων σχολικών κτιρίων, που πολλά από αυτά κατασκευάστηκαν χωρίς αντισεισμικό κανονισμό, ή για τους ακατάλληλους και επικίνδυνους δρόμους, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Η ανάγκη του λαού να έχει Υγεία – Πρόνοια δημόσια και δωρεάν, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας, βρέθηκε σταθερά στο επίκεντρο των Οργανώσεων του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας.

Στο ψηφοδέλτιο του νομού Λάτισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία συμμετέχουν υγειονομικοί που κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «θα λογαριαστούμε μετά» και ζητούσε μέχρι και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, δεν έλειψαν στιγμή από τον διπλό αγώνα: Για την υγεία και για τη ζωή. Δεν έλειψαν στιγμή από το πόστο τους. Από τα Επείγοντα Περιστατικά, τις κλινικές COVID, τις εφημερίες, τη νοσηλεία των ασθενών, την εξασφάλιση της λειτουργίας των νοσοκομείων, των υποδομών τους, της καθαριότητάς τους, της σίτισης των ασθενών. Χαρακτηριστική ήταν η αίτηση του βουλευτή Γ. Λαμπρούλη να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του στη Βουλή και να συμβάλει από τη θέση του γιατρού στο Νοσοκομείο Λάρισας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, δεκάδες ήταν οι Ερωτήσεις στη Βουλή για την αύξηση της χρηματοδότησης και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας

Καμία ψήφος χαμένη, ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη

Αυτό ήταν το έργο του βουλευτή Λάρισας μέσα στη Βουλή, όταν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων ήταν απασχολημένοι να υπερψηφίζουν το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο.

Ο λαός του νομού Λάρισας ξέρει πολύ καλά το έργο του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, γιατί τον έβλεπε καθημερινά πλάι του.

Ο εργαζόμενος λαός της Λάρισας δεν έχει ανάγκη, από 3 βουλευτές της ΝΔ που εκλέχθηκαν στις 21 Μαΐου και μπορεί να γίνουν και περισσότεροι τώρα, με το απαράδεκτο μπόνους που κλέβει τις έδρες από άλλα κόμματα. Δεν έχει ανάγκη ούτε τους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει ανάγκη από περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές βουλευτές του ΚΚΕ.

Όσοι και όσες εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ, να το ξανακάνουν. Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής.

Καλούμε όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα. Για να είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί στις 26 Ιουνίου, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη υπέρ των συμφερόντων των πολλών”.