Στη σύλληψη δύο κτηνοτρόφων με τη βαρύτατη κατηγορία της ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έπειτα από καταγγελία ενός 62χρονου υπηκόου Ρουμανίας.

Ο 62χρονος κατήγγειλε στην Πρεσβεία της Ρουμανίας ότι οι δύο Λαρισαίοι κτηνοτρόφοι «τον χτυπούν» και τον έχουν «απομονώσει» στο ποιμνιοστάσιό τους σχεδόν 9 μήνες και μάλιστα για να πετύχουν τον σκοπό τους του έχουν παρακρατήσει την ταυτότητά του και δεν του έχουν αποδώσει τα δεδουλευμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως βοσκός.

Μετά από 2-3 ημέρες εργασίας, διαπιστώνοντας ότι το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο, δήλωσε ότι θέλει να φύγει από τη Λάρισα, με τον 44χρονο -σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.- παρουσία του 42χρονου κτηνοτρόφου να τον γρονθοκοπεί, στο πρόσωπο και στο στήθος, ενώ του αφαίρεσε την ταυτότητα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετά και την αναφορά της Πρεσβείας της Ρουμανίας, μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται να ενημερωθεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

(*) φωτογραφία αρχείου

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)