Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης έξω από την πόλη της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν μεταξύ τους μία εμπορική και επιβατική αμαξοστοιχία InterCity με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.  

Το δυστύχημα έγινε στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, λίγα μέτρα μετά το τούνελ των Τεμπών. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης και τον εκτροχιασμό που προκάλεσε και στις δύο αμαξοστοιχίες, προκλήθηκε πυρκαγιά σε βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. 

Από τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οκτώ άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλα τα βαγόνια. Πάνω από 50 είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, εκ των οποίων οι 20 σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών (εμπορικής και επιβατικής). Η Hellenic Τrain επιβεβαιώνει ότι τη στιγμή της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες. Το τρένο έφυγε από την Αθήνα με περίπου 430.

Δραματικές είναι οι προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων επιβατών στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που υπέστη τα αποτελέσματα της σφοδρής σύγκρουσης με μεγαλύτερη ένταση.