Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Άγκυρας και κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN Turk, ένα παγιδευμένο όχημα με δύο τρομοκράτες, ένας εκ των οποίων ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, επιχείρησε να προσεγγίσει το υπουργείο με τους αστυνομικούς να πυροβολούν. Οι δύο δράστες είναι νεκροί, ενώ έχουν τραυματιστεί και οι δύο αστυνομικοί.

Τι ανέφερε σε ανάρτηση του ο υπουργός Εσωτερικών

Σε ανάρτηση του, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που πέρασαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση.

Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρακάτω αυτοκίνητο ήταν εκείνο που μετέφερε την βόμβα, ενώ αυτή την ώρα εξετάζεται από ομάδες εξουδετέρωσης βομβών.

Στο χώρο της έκρηξης βρέθηκε ένα αντιαρματικό όπλο, πιθανότατα LAW, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα.

in.gr