Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία του Κιλελέρ ανακοίνωσε ο Γιάννης Ζαχαριάς. Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ» σημειώνει, σε ανακοίνωση του:

« Αποφάσισα, με την παραίνεση δεκάδων φίλων και συμπολιτών και μετά από μια μακρά διεργασία με κατοίκους σε όλα μας τα χωριά, να ηγηθώ ενός ενωτικού, προοδευτικού, πολυσυλλεκτικού συνδυασμού στον Δήμο Κιλελέρ, ο οποίος θα δώσει τη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Φιλοδοξία μου είναι να εκφράσουμε κάθε πολίτη του Δήμου μας, ο οποίος αγωνιά για το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του και προβληματίζεται με τη σημερινή, απογοητευτική κατάσταση, με την εικόνα εγκατάλειψης στα χωριά, με την αδιαφάνεια στη λειτουργία της δημοτικής αρχής και με την απουσία ενός ξεκάθαρου προσανατολισμού για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Απευθύνω κάλεσμα για συστράτευση σε όλους τους δημότες του Κιλελέρ, που ταυτίζονται με τις αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρετώ όλη μου τη ζωή, όπως είναι το ήθος, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η διαφάνεια, η σύνθεση και η συνεννόηση για το κοινό καλό.

Ζούμε σε μια περίοδο που οι προκλήσεις τις οποίες πρέπει να απαντήσουμε, πειστικά και αποφασιστικά, είναι τεράστιες. Προκλήσεις με σοβαρές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων στα χωριά μας, όπως το δημογραφικό και η πληθυσμιακή αποψίλωση της υπαίθρου, η ενεργειακή κρίση και η κλιματική αλλαγή.

Ο Δήμος Κιλελέρ, ο πρώτος σε καλλιεργήσιμη έκταση Δήμος στη χώρα, χρειάζεται δυνατότερη και ουσιαστικότερη φωνή και εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η σημερινή δημοτική αρχή μοιάζει ταμπουρωμένη στην έδρα του Δήμου και απομονωμένη από τα σοβαρά προβλήματα των δημοτών μας ενώ αναλώνεται σε γλέντια και πανηγύρια μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Βαθιά μου πίστη είναι ότι ο Δήμος Κιλελέρ μπορεί και πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες όλων των δημοτών, σε κάθε επίπεδο και να διαπνέεται από ισονομία, αξιοκρατία και απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Σας προσκαλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για έναν Δήμο Κιλελέρ σύγχρονο, προοδευτικό, ανθρώπινο, που φροντίζει για όλους τους δημότες και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Να δώσουμε τη μάχη για έναν Δήμο εξωστρεφή, δυναμικό που υποστηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας στην πράξη, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, που δίνει βήμα και χώρο για δημιουργία στη νεολαία μας, που εγγυάται την ασφάλεια και την πρόνοια για τους ηλικιωμένους μας.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα μικρότερα προβλήματα του κάθε δημότη σε συνεννόηση, πάντοτε, με τις τοπικές κοινωνίες.

Πέρα και πάνω απ’ όλα, όμως, στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός του Δήμου Κιλελέρ και η ανάδειξή του, σε έναν αγροτικό δήμο που θα ηγείται των εξελίξεων στην πρωτογενή τομέα και θα εγγυάται ένα εξαιρετικό επίπεδο διαβίωσης για τους δημότες του. Έχουμε τη γνώση και τη διάθεση για σκληρή δουλειά, ώστε να πετύχουμε.

Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η μάχη μόλις ξεκίνησε και θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή στον Δήμο Κιλελέρ. Καλό μας αγώνα.»