Ο γνωστός Λαρισαίος Δικηγόρος Βάσος Καραμπίλιας, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης Λαρισαίων και συμπορεύεται με τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, σε ένα κοινό όραμα για μία Λάρισα ακόμη καλύτερη και πιο σύγχρονη.

Προέρχεται από Δικηγορική και Πολιτική οικογένεια της πόλης μας, καθώς είναι εγγονός του αείμνηστου Βάσου Καραμπίλια, ενός από τα παλαιότερα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης και τέως Βουλευτού Λαρίσης, και ανιψιός του αείμνηστου Λαρισαίου γιατρού και μεγάλου ευεργέτη της πόλης, Γεωργίου Κατσίγρα.

Η αρθρογραφία του όλα αυτά τα χρόνια για τα θέματα της Λάρισας και όχι μόνο, υπήρξε έντονη. Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν η αφορμή, για να εξειδικευτεί στον τομέα του αθλητικού δικαίου και της διοίκησης του αθλητισμού.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα Αθλητικού Δικαίου, και πραγματοποίησε στο Ινστιτούτο Αθλητικής Επιχειρηματικότητας το Master του (MBA), στο Sports Management.

Υπήρξε βασικός συνεργάτης στο κορυφαίο ίσως Δικηγορικό γραφείο Αθλητικού Δικαίου στην Ελλάδα, του Παντελή Δέδε, ενώ από το 2007 έως και σήμερα, εργάστηκε παράλληλα και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

‘Έχει διατελέσει συνεργάτης Βουλευτών, επιφορτισμένος με ζητήματα νομοθετικού έργου, αλλά και γενικότερα θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου και πολιτικής επικοινωνίας.

Για την υποψηφιότητά του ο κ. Καραμπίλιας δήλωσε τα εξής: «Οι λόγοι για τους οποίους είπα τελικά το πολυπόθητο (για αρκετούς) «Ναι» ήταν δύο. Ο πρώτος λόγος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος εξέφρασε εμπράκτως μία τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό μου, δείχνοντάς μου πόσο θέλει να συμπορευτώ μαζί του, σε μία κοινή και άκρως σημαντική προσπάθεια που θα γίνει και τα επόμενα χρόνια για την Λάρισα. Μία προσπάθεια σε συνέχεια της σπουδαίας δουλειάς που ήδη γίνεται.

Ο δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Λαρισαίων. Άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί, άλλοι που με τίμησαν και με τιμούν με την φιλία τους, και άλλοι που τα τελευταία χρόνια «βάλθηκαν» να με πείσουν, ότι αξίζει να συμμετέχω ενεργά στα κοινά της Λάρισας. Τελικά με έπεισαν και είμαι εδώ, για τους Λαρισαίους και κυρίως την πόλη που της οφείλω τα πάντα.

Στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να επενδύσουμε αποκλειστικά στα ικανά πρόσωπα και όχι στις ιδεολογίες. Έξω από κόμματα και χρώματα. Με όρεξη, όραμα και γνώση. Σηκώνουμε μανίκια και δουλεύουμε σκληρά για την Λάρισα που αγαπάμε. Για την Λάρισα - πρότυπο στη νέα εποχή…»