Ικανοποιητικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την επισκεψιμότητα στο παζάρι των Φαρσάλων που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκεπαστή Αγορά της πόλης, αλλά και από τη συμμετοχή των εμπόρων σε αυτό.

Η εμποροπανήγυρη που ξεκίνησε στις 14 και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επαγγελματιών απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα, οι οποίοι μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, δείχνουν να εμπιστεύονται ξανά την περιοχή γεμίζοντας τις προβλεπόμενες θέσεις.

Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των καταναλωτών που σπεύδουν κυρίως τις βραδινές ώρες για αγορές, αλλά και διασκέδαση.

Σημαντική όμως είναι και η αύξηση της κίνησης στα καταστήματα εντός της πόλης, η οποία αυτές τις ημέρες σφύζει από ζωή.

Στο παζάρι βρέθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, συνομιλώντας με πολίτες και επαγγελματίες. Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τονίζει πως «το ιστορικό παζάρι των Φαρσάλων είναι και φέτος εδώ και μάλιστα έχει επιστρέψει δυναμικά. Ένας θεσμός που χάνεται στα βάθη των αιώνων από την εποχή που ονομαζόταν Παναγιά Παζάρ.

Μετά από τα χρόνια της πανδημίας, το παζάρι μας ανέκαμψε και φέτος έχει προσελκύσει πλήθος επαγγελματιών αλλά και χιλιάδες επισκεπτών.

Είναι ένας θεσμός που κρατά ζωντανή την περιοχή μας, που προσφέρει έσοδα στην τοπική αγορά, ένας θεσμός που αποτελεί πόλο έλξης τον Δεκαπενταύγουστο».

Το παζάρι αναπτύσσεται σε ένα χώρο περίπου 15 στρεμμάτων στον οποίο υπάρχουν δεκάδες πάγκοι (165) με εμπορεύματα διαφόρων κατηγοριών, πλανόδιοι μικροπωλητές, υπαίθρια ψητοπωλεία, εγκαταστάσεις έψησης και φυσικά περίπτερα με φρεσκοψημένο και φημισμένο γλύκισμα χαλβά Φαρσάλων.

Επίσης στο χώρο υπάρχουν ψυχαγωγικές διατάξεις (Λουνα Παρκ σε έναχώρο περί των 4.600 τ.μ.).