Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα την καθαριότητα και την ανακύκλωση, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαρσάλων, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων για τη διεξαγωγή του 2ου Μυρμιδόνων Άθλου.

Συγκεκριμένα, έλαβε χώρα ενημέρωση σε 673 μαθητές επτά σχολικών μονάδων σε Φάρσαλα, Βαμβακού, Ευϋδριο και Σταυρό.

Μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών δράσεων ακολούθησε κάλεσμα ενεργοποίηση την περασμένη Κυριακή 19 Μαρτίου όπου όλοι μαζί ανάλαβαν δράση για τον καθαρισμό του Αισθητικού Άλσους όπου έγινε και ονοματοδοσία – υιοθεσία μονοπατιών σε τοπικούς συλλόγους. Το δεύτερο μέρος της δράσης «καθαριότητα – ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές, μέλη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Τοπικούς Συλλόγους αναδεικνύοντας το αίσθημα περιβαλλοντικής συνείδησης που έχει καλλιεργηθεί στην τοπική μας κοινότητα.

Αναλυτικά οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στη δράση:

-Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

-Σύλλογος Ενεργών Πολιτών

-Σύλλογος Μικρασιατών

– Σύλλογος Running Team Φαρσάλων

– Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Φαρσάλων

– 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων

Ονοματοδοσία – Υιοθεσία Μονοπατιών έγινε στους εξής Συλλόγους:

– Σύλλογο Ενεργών Πολιτών

– Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Φαρσάλων

– 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων

– Σύλλογος Running Team Φαρσάλων

Τη δράση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Μπασαγιάννης Χρήστος συνεπικουρούμενος από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φαρσάλων. Το Εθελοντικό παρόν κατά τη διεξαγωγή της δράσης έδωσαν ο Αντιδήμαρχος πρασίνου κος Γκατζόγιας Νικόλαος, μέλη της Τοπικής Κοινότητας και η Πρόεδρος κα Πρεκατέ Θεοδώρα.

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν στη δράση, τους Διευθυντές και τους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Τοπικούς Συλλόγους και τους Ιδιώτες Εθελοντές.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Επικοινωνία: -Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ.2491350167-168,e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr -Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr