Την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Ενιπέα, στο ύψος της Σκοπιάς, ζητά ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Εσκίογλου αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τα τελευταία αλλεπάλληλα καταστροφικά γεγονότα από τις κακοκαιρίες με τις κωδικές ονομασίες «Daniel» και «Elias» είχαν για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο και την Επαρχία Φαρσάλων, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές, περιουσίες, αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Αν και από τους ειδικούς χαρακτηρίζονται ως «ακραία καιρικά φαινόμενα» η παρουσία των οποίων μέχρι πρότινος καταγραφόταν κάθε μερικές εκατοντάδες χρόνια, η αυξημένη πλέον συχνότητά τους στην περιοχή, μετά και το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» το 2020 και του «Διομήδη» το 2022, καταδεικνύει πως δυστυχώς έχουμε εισέλθει σε μία νέα επικίνδυνη και αστάθμητη συνθήκη, ως απότοκο της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε.

Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτικότερη παρά ποτέ, η επιτάχυνση της κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Ενιπέα στο ύψος της Σκοπιάς, ενός έργου με τεράστια και πολλαπλά οφέλη, αλλά κατεξοχήν αντιπλημμυρικό χαρακτήρα, που θα αποτρέψει στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα στην επαρχία μας.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του, ήσασταν εκείνος που από τα Φάρσαλα ανακοινώσατε το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί όνειρο γενεών για τον τόπο μας.

Κατά την πληροφόρηση που έχουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Κατανοώντας πλέον την κρισιμότητα των περιστάσεων, σας ζητώ να δώσετε εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράγματος στη Σκοπιά. Γιατί για την επαρχία Φαρσάλων αυτή τη στιγμή, αποτελεί ζήτημα προάσπισης της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και διασφάλισης συνθηκών προόδου και ευημερίας.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας,

Με εκτίμηση,

Ιορδάνης (Μάκης) Εσκίογλου,

Δήμαρχος Φαρσάλων