Μια πανελλαδική φιλαναγνωστική πρωτοβουλία ξεκινά, στα πρότυπα του σπουδαίου Ισλανδικού εθίμου «Jolabokaflod», της χριστουγεννιάτικης βιβλιοπλημμύρας, που για 80 χρόνια περίπου όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων.

Μια μοναδική ιδέα γίνεται πράξη από το ELNIPLEX, σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα βιβλιοπωλείων, ώστε να καθιερωθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο η 21η Δεκεμβρίου, η μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο (η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου), ως Ημέρα Ανταλλαγής Βιβλίων με τους αγαπημένους, τους φίλους, τους μαθητές, τα παιδιά μας.

Το πιο μεγάλο φως του κόσμου θα φωτίσει την πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου!

Άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο παίρνουν την πρωτοβουλία ν’ ανάψουν τη φωτιά. Η αφίσα της πανελλαδικής πρωτοβουλίας φέρει την υπογραφή της βραβευμένης, Φωτεινής Στεφανίδη. Μια δράση στη Λάρισα θα γίνει για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του 13ου Λυκείου, στη συνοικία Αγίου Γεωργίου, στην οδό Σικελιανού την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως». #xarise_ena_vivlio, #vivliofos, #21dec.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ θα συμμετάσχει σ’ αυτή την πρωτοβουλία, θα προσφέρει βιβλία στο 13ο Λύκειο, θα συμβάλλει στο φως.