Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος όπου και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα.

Ο Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος είναι και ο ίδιος δικηγόρος, συζήτησε με τον Υφυπουργό τις επικείμενες αλλαγές του νέου Δικαστικού Χάρτη που αποτελεί μια από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και τις επικείμενες αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα.

Επιπλέον ο Λαρισαίος βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης να παραμείνουν τα κομβικά δικαστήρια Φαρσάλων και Ελασσόνας, τα οποία εξυπηρετούν δύο μεγάλες επαρχίες του Νομού Λάρισας, οι οποίες βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από την πόλη της Λάρισας, καθώς ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των οποίων, θα δυσχέρανε τη θέση τόσο των δικηγόρων που διαβιούν στις επαρχίες αυτές όσο κυρίως και των συμπολιτών μας σε Ελασσόνα και Φάρσαλα που θα αναγκάζονται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για την εκδίκαση ή αναβολή μιας υπόθεσης τους.

Ο Χρήστος Καπετάνος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε αίτημα μου γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα και τον ευχαριστώ για αυτό.

Συζητήσαμε εκτενώς το νέο Δικαστικό Χάρτη ο οποίος αφορά όλους τους συναδέλφους νομικούς και δικαστικούς, καθώς αναφερθήκαμε και στις αλλαγές που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, που αυστηροποιεί το θεσμικό πλαίσιο προς όφελος της κοινωνίας.

Παράλληλα ζήτησα με επιχειρήματα από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει το αίτημα της παραμονής των κομβικών δικαστικών σχηματισμών, σε Φάρσαλα και Ελασσόνα, που εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό υποθέσεων των πολιτών των δύο αυτών μεγάλων πληθυσμιακά επαρχιών, οι οποίες βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από την πόλη Λάρισας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος έδειξε ότι ανταποκρίνεται θετικά, δεικνύοντας την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε ουσιαστικές τομές στον χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ άμεσα επίκεινται και πρωτοβουλίες αναφορικά με την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, με την χρήση και της τεχνολογίας».