Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποίησε το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Μετροπόλ.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ο βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση με τα χορευτικά δρώμενα των μικρών παιδιών -χορευτών και στη συνέχεια συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα για επίκαιρα ζητήματα και όχι μόνο.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο Χρήστος Καπετάνος έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Το Λύκειο Ελληνίδων φημίζεται για τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που διοργανώνει πάντα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην επιμέλεια των χορευτικών, των παραδοσιακών φορεσιών και των σκηνικών.

Σήμερα απολαύσαμε για άλλη μια φορά τα χορευτικά που είχαν ετοιμάσει τα μικρά χορευτικά, μεταφέροντας μας, την παράδοση της Πατρίδας μας.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία των συλλόγων και τη στήριξη μου σε αυτούς καθώς διατηρούν και μεταφέρουν την παράδοση ετών από γενιά σε γενιά. Το Λύκειο Ελληνίδων είναι από τους παλαιότερους χορευτικούς συλλόγους της Ελλάδας ιδρυόμενος το 1911 από την Καλλιρόη Παρρέν και είναι γνωστό για το έργο και τις διακρίσεις του τόσο εγχώρια όσο και στην ελληνική ομογένεια.

Μέσα από τους χορούς, μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, στην εποχή των προγόνων μας και κρατούν άσβεστο το φως της συνέχειας τους.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους με ιδιαίτερη έμφαση στην παράδοση μας και πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Παπαγιάννη και στο διοικητικό συμβούλιο».