«Η Γλαύκη είναι το καταλληλότερο μέρος για να αφουγκραστούμε τον παλμό της κοινωνίας. Είναι από τις αντιπροσωπευτικότερες περιοχές του νομού μας, καθώς οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες και γενικότερα όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, μας μεταφέρουν ευθέως, χωρίς στρογγύλευση τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους» επεσήμανε από τη Γλαύκη του δήμου Κιλελέρ, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισκέφθηκε την περιοχή της Γλαύκης και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πραγματοποίησε συνάντηση με τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες, τους κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ και πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου, Αλέκος Χονδρονάσιος, οι αντιδήμαρχοι δήμου Κιλελέρ, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και Κώστας Φιλιππούλης, ο
Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γλαύκης Γιάννης Φροξυλιάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλήνης Κώστας Κατσικάρης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κιλελέρ Δημήτρης Τσιάρας κλπ.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι του χωριού, σ ένα κατάμεστο από κόσμο καφενείο, στον κ. Καπετάνο, η φετινή χρονιά από την πλευρά της παραγωγής και της παραγωγικής δραστηριότητας ξεκίνησε με αρκετά θετικούς οιωνούς, ωστόσο, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά, συνεπεία του αυξημένου κόστους ενέργειας και των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, ενώ οι τιμές των προϊόντων στο εμπόριο έχουν μειωθεί. Ως εκ τούτου, ζήτησαν περισσότερα μέτρα στήριξης, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, την προσπάθεια για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος που έχει γίνει από το Κράτος.

Ο κ. Καπετάνος, από την πλευρά του, τους διαβεβαίωσε ότι όλα τους τα αιτήματα και οι προβληματισμοί για τη συνέχιση της φετινής χρονιάς θα μεταφερθούν άμεσα , εκ νέου, στον ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Γεωργαντά αλλά και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά τη φετινή χρονιά, κατά την οποία ο πρωτογενής τομέας παραγωγής έχει πληγεί από την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, έχει ως προτεραιότητα την στήριξη του αγροτικού κόσμου και του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων, ενώ οι όποιες αστοχίες έχουν παρατηρηθεί αναφορικά με την νέα ΚΑΠ, θα διορθωθούν σε βάθος 5ετίας με τις αναθεωρήσεις που θα λάβουν χώρα.

«Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του επαγγέλματος σας και εν γένει της αγροτικής ζωής. Προς αυτή την κατεύθυνση, η στήριξή μου σε εσάς που μοχθείτε καθημερινά με τη γη και τα ζώα, προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα, είναι δεδομένη και τελείται στην πράξη με τις συνεχείς παρεμβάσεις μου στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη» υπογράμμισε, απερχόμενος από τη Γλαύκη ο Χρήστος Καπετάνος.