«Η προσφορά σας ως προς την συνδρομή του κρατικού μηχανισμού στους τομείς της έρευνας, διάσωσης αλλά και παροχής πρώτων βοηθειών στους τραυματίες είναι αξιοθαύμαστη και αξίζει συγχαρητηρίων» τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ.

Ειδικότερα, ο Λαρισαίος πολιτικός επισκέφθηκε τα γραφεία και τους χώρους κατάρτισης κα εκπαίδευσης των εθελοντών διασωστών και διασωστριών της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ενεργό συμμετοχή της Ομάδας στην έρευνα και τη διάσωση στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και εν γένει για το αξιέπαινο διασωστικό έργο των εθελοντών τα τελευταία χρόνια από την ίδρυσή της το 2017. Επιπλέον, συνεχάρη τον πρόεδρο και ιδρυτικό στέλεχος της ΕΟΔΥΑ, Ξενοφώντα Λέτσα, την γραμματέα της ομάδας, Τούλα Κονταράτου, τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή και εθελοντή της ομάδας, Μιχάλη Τσακίρη, όπως και τους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες που απαρτίζουν την ομάδα για την αυταπάρνησή τους και την αγάπη τους προς το συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο την οποία επιδεικνύουν εμπράκτως και χωρίς ανταλλάγματα. 

«Ο ρόλος και η προσφορά της ΕΟΔΥΑ, όπως και όλων των εθελοντικών οργανώσεων, πρέπει να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο και να τιμηθεί από τη Πολιτεία και κυρίως και από τις τοπικές αρχές και φορείς. Η έμπρακτη βοήθεια προς το συνάνθρωπο που προσφέρουν σε κάθε τραγικό συμβάν, όπως το πρόσφατο στα Τέμπη, ή φυσική καταστροφή, όπως τον σεισμό στην Ελασσόνα το 2021 πρέπει, επιτέλους, να αναγνωριστεί από όλους μας. 

Προσωπικά, τους κοιτάζω με σεβασμό και υποκλίνομαι στο πνεύμα αλληλεγγύης και τη γενναιότητά τους» τόνισε μετά την επίσκεψή του στην ΕΟΔΥΑ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος.