Το Θεσσαλικό θέατρο χρειάζεται ένα νέο όραμα που θα παρέχει καινοτομία, ποιότητα και ελπίδα, δήλωσε ο Λαρισαίος σκηνοθέτης, εικαστικός και διευθυντής παραγωγής Χρίστος Χαλικιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε μηνιαίο καλλιτεχνικό περιοδικό της Αθήνας.

Το Θ.Θ χρειάζεται ένα νέο όραμα ελπίδας το οποίο "θα μας ενώσει ΟΛΟΥΣ, ένα σχέδιο που θα αντικατοπτρίζει την ιστορική πορεία του θεάτρου, τις αξίες μας και τον πολιτισμό της πόλης μας.
Ένα σχέδιο καλλιτεχνικής και διοικητικής ανασυγκρότησης του οποίου η αξία θα είναι έκδηλη σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες και που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στον πολιτισμό."

Οι τρεις λέξεις-κλειδιά

Σύμφωνα με το όραμα του Λαρισαίου καλλιτέχνη Χρίστου Χαλικιά, το νέο σχέδιο θα πρέπει να έχει μια τριπλή προσέγγιση, δημιουργώντας ένα θέατρο που καινοτομεί, στοχεύει και δείχνει το δρόμο...

Όσον αφορά την καινοτομία, αυτή δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται μόνο ως μια ανάγκη για καλλιτεχνική καινοτομία αλλά ως μια γενικότερη ανάγκη καλλιέργειας ενός πνεύματος δημιουργικότητας εντός καλλιτεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού του Θ.Θ, μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, ακόμα και από τον τρόπο ζωής.

Πρόσθεσε δε ότι η αλλαγή αυτή «πλεύσης» για την χάραξη του νέου οράματος ελπίδας του Θεσσαλικού Θεάτρου πρέπει να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αφύπνισης της αίσθησης, ότι όλοι οι δημότες μπορούν να ταυτιστούν με το ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ της ελπίδας για την αναγέννηση της "ναυαρχίδας" του πολιτισμού της πόλης.

Τέλος, το Θεσσαλικό θέατρο πρέπει να αποτελέσει "φάρο έμπνευσης όχι μόνο για τους πολίτες της Ελλαδας αλλά και εκτός συνόρων" τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

"Είναι στο χέρι των αρμοδίων να κάνουν αυτό το όραμα ελπίδας πραγματικότητα ώστε το Θ.Θ να αναπροσδιορίσει τη θέση του στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας και να μην κάνει επί τόπου στροφή "προς τα πίσω"!", πρόσθεσε ο Χρίστος Χαλικιάς.