Όπως κάθε χρόνο, έτσι και  φέτος, το Κέντρο Πρόληψης  ΟΚΑΝΑ – Π.Ε. Λάρισας και το Εργαστήρι Ζωής διοργανώνουν μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Χριστούγεννα Μαζί».

Φέτος, αυτή η γιορτή ξετυλίγεται σε δύο μέρη με κοινό άξονα όμως, την φωτογραφία με τίτλο «Μαζί» του Δημήτρη Λιτοσελίτη που απέσπασε το 2ο βραβείο στο πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας  Προ- Λήψη 2023 που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ για πρώτη φορά φέτος με σκοπό την ανάδειξη της φιλοσοφίας της  Πρόληψης.

Σε πρώτη φάση, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και εκπαιδευτές του Εργαστηρίου Ζωής, επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Ευυδρίου, σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, και δουλέψαμε με όλους τους μαθητές του σχολείου, πάνω στην έννοια της διαδρομής, των εμποδίων που αντιμετωπίζουμε  και των εφοδίων που διαθέτουμε στην πορεία μας προς την εκπλήρωση των στόχων μας.

Η γιορτή μας συνεχίζεται το πρωί του Σάββατου 23 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, Μανωλάκη 11Δ.

Ομάδες όλων των ηλικιών του Εργαστηρίου μας έχουν προετοιμάσει ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, τραγούδι, χορό και πρωτότυπες δημιουργίες, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, συνεργίας και αλληλεγγύης για το μέλλον, πάντα με αφορμή την φωτογραφία με τίτλο «Μαζί»:

  • «Τα δικά μας παραμύθια» (δρώμενο από την παιδική ομάδα Παραμυθιού)
  • «Νέες προσδοκίες» (χορογραφία από την εφηβική ομάδα Xορού)
  • «Συνοδοιπόροι» (χορογραφία από την παιδική ομάδα Χορού)
  • Τραγούδια & κάλαντα από την μικτή χορωδία του Εργαστηρίου Ζωής

*Στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα  εργαστήρι δημιουργίας ξεχωριστών στολιδιών για τα όλα τα παιδιά!

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους, μικρούς, μεγάλους, μέλη του εργαστηρίου Ζωής, μέλη των ομάδων του Κέντρου Πρόληψης, γείτονες και φίλους,  το Σάββατο 23/12, στις 11:00 το πρωί για να συναντηθούμε, να συνδεθούμε, να ανταλλάξουμε ευχές,  ενώ δε θα λείψουν τα κεράσματα και το ζεστό τσάι.