Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος. Ώρες αγωνίας για τη Λάρισα καθώς η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται κατά πολύ πάνω από τα όρια ασφαλείας. Στα 3 μέτρα το νερό από τον Πηνειό στις δυτικές συνοικίες της Λάρισας.

Ο Άγιος Θωμάς, συνοικία της Λάρισας, είναι μία από τις πρώτες περιοχές που πλημμύρισαν και το νερό φτάνει και τα τρία μέτρα σε κάποια σημεία. Δεκάδες τετράγωνα έχουν πλημμυρίσει ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας Πυροσβεστική και εθελοντές απεγκλώβισαν από το σημείο πολίτες καθώς και αυτοί που ήταν στον πρώτο όροφο άρχισαν να φοβούνται. Φαίνεται ότι η στάθμη του νερού έχει σταθεροποιηθεί αυτή τη στιγμή, ωστόσο είναι ακόμα πολύ το νερό.

Εκτός από τη συνοικία του Αγίου Θωμά υπάρχουν και άλλες περιοχές οι οποίες έχουν πλημμυρίσει όπως οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης ενώ υπάρχει ανησυχία για τη συνοικία του Ιπποκράτη καθώς υπάρχει ανάχωμα που χθες εμφάνισε ρωγμές και το οποίο προς το παρόν φαίνεται ότι αντέχει.

Στο χωριό Γιάννουλη δεν υπάρχει ρεύμα και το νερό μέχρι χθες το βράδυ ήταν στα χωράφια. Το νερό έχει αρχίσει να ανεβαίνει στο χωριό Φαλάνη το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί. Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα εκεί που εκβάλλει ο Πηνειός, στο δέλτα του Πηνειού, καθώς φαίνεται ότι έσπασε σε αυτό το σημείο το ποτάμι.

Υπήρξε εκκένωση της Αλεξανδρινής που είναι κοντά στο σημείο όμως και άλλοι κοντινοί παραλιακοί οικισμοί όπως τα Μεσάγκαλα ίσως αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα. Μεγάλες ποσότητες νερού υπάρχουν στον δρόμο από Λάρισα προς Συκούριο, στην έξοδο από τη Λάρισα προς την Εθνική Οδό, στο χωριό Κουλούρι, με τα νερά να έχουν φτάσει πάνω στον ΠΑΘΕ για αυτό και έχει σταματήσει η κυκλοφορία.

Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα τα αυτοκίνητα εκτρέπονται στο Κλειδί Ημαθίας και για την Πιερία – μετά το Κλειδί -και όσους θέλουν να κινηθούν προς Λάρισα σταματάνε τα αυτοκίνητα στα διόδια του Ευαγγελισμού. Από ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι εφικτό να φτάσεις στη Λάρισα, αλλά δεν μπορείς να συνεχίσεις προς Θεσσαλονίκη.

(*) φωτογραφία (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

ertnews.gr