Tην πλήρη αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νομού ζητά με υπόμνημά του Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος απηύθυνε υπόμνημα προς τους κ.κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιο Ζαφείρη, Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας και Λόη Λαμπριανίδη, Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, αναφερόμενος σε θέματα που σχετίζονται με την δυνατότητα των επιχειρήσεων για την άμεση και πλήρη αξιοποίηση των ευεργετημάτων που τους παρέχει ο ισχύων Αναπτυξιακός Νόμος.
Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης θα είχε ολοκληρωθεί εντός διμήνου από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής, εν τούτοις, πολλούς μήνες αργότερα, διαπιστώνονται σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασιών που αφορούν τον Α΄ Κύκλο (ολοκλήρωση αξιολόγησης, έκδοση οριστικών πινάκων κατάταξης & αποφάσεων υπαγωγής).
Ο σχεδιασμός πολλών επιχειρήσεων, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στον Α’ Κύκλο, προέβλεπε, σύμφωνα με τα παραπάνω, την αξιοποίηση των φορολογικών κινήτρων για την χρήση του 2017 και βάσει αυτού, προχώρησαν στην υλοποίηση του μεγάλου μέρος των επενδυτικών τους σχεδίων, με αποτέλεσμα, όλο αυτό το διάστημα, το ταμειακό τους πρόγραμμα να υφίσταται σοβαρές πιέσεις.
Προς άμβλυνση των σοβαρών, αυτών, προβλημάτων, ο Σύνδεσμος ζητά να ληφθεί μέριμνα για:
1. Την ταχεία και άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων και την άμεση έκδοση των αποφάσεων υπαγωγής,
2. Την επιτάχυνση υλοποίησης των διαδικασιών που εκκρεμούν και συνδέονται με ενέργειες πλήρους ενεργοποίησης των καθεστώτων του Νόμου (έλεγχοι & πιστοποιήσεις προόδου των έργων κλπ),
3. Την Άμεση Έκδοση της Κ.Υ.Α. των Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών (Εξειδίκευση τρόπου Υπολογισμού, Δικαιολογητικά, Περιεχόμενο Δήλωσης Φορολογικής Απαλλαγής κλπ) που προβλέπεται στο άρθρο 20, παρ. 1, περ. δ του ν. 4399/16 και
4. Κυρίως, την εξασφάλιση της παροχής της δυνατότητας αξιοποίησης της δικαιούμενης ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής και για την χρήση του 2017, εφόσον λάβει χώρα πιστοποίηση προόδου της επένδυσης εντός του 2018 και πριν την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της χρήσης 2017.
Τέλος, με την επιστολή του, ο Σύνδεσμος αιτήθηκε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στον Β’ Κύκλο του Νόμου τουλάχιστον έως τις 31 Μαρτίου 2018, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών (κυρίως εγκρίσεις δανείων ή leasing) και την ορθή προετοιμασία & υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής.