Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στις 12:30 μ.  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας.
H πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), το Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Θεσσαλίας και 9 τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα (Πηνειού, Ταουσάνης, Ενιπέα, Σελλάνων, Σοφάδων, Τιτανίου, Δαμασίου, Ματιού Τυρνάβου, Αγ. Σοφίας).
Η πρώτη αγροτική Εν.Κοιν. έχει ως βασικό στόχο να μειώσει το κόστος παραγωγής για άρδευση στις Θεσσαλικές καλλιέργειες κατά 80% μέσα στα επόμενα χρόνια, την ενέργεια που χρησιμοποιείται για αντιπλημμυρική προστασία στα κεντρικά αντλιοστάσια και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο θεμελίωσης του ιστού όπου θα τοποθετηθεί η πρώτη Ελληνική Ανεμογεννήτρια του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG) αλλά και της εγκατάστασης Φ/Β πάρκου ισχύος 1MW που θα καλύψει την πρώτη φάση πιλοτικής λειτουργίας.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, από την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα Δημοκρατικά Κοινοβουλευτικά κόμματα. Επίσης εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων, Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων και Εταιριών, τοπικοί άρχοντες, αγρότες και κτηνοτρόφοι –μέλη της Εν. Κοιν.
.
.