Στην ατόφια ιστορία της επιβλητικής Ραψάνης, που στέκεται αγέρωχη στους πρόποδες του Ολύμπου, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, ανταποκρινόμενος με χαρά στην πρόσκληση του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, για να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις του, που όπως επισήμανε έχουν ρίζες και Πολιτισμό ξακουστό στη συνείδηση όλων.
"Η Ραψάνη έχει ζωή, που παίρνει πνοή από τη μακρόχρονη πορεία της σε αξίες, και πολυποίκιλη δράση μέσα από τα γοργά βήματα του ιστορικού Μορφωτικού Συλλόγου, που κρατά γερά... στα χέρια του την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτό τον τόπο, που χτίζει το μέλλον του πάνω στην ιστορία του. Είχα επισκεφτεί πριν από λίγο καιρό και το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου γιατί αυτή η περιοχή έχει βάλει τη σφραγίδα της και στο ποιοτικό κρασί. Έχει πλούτο, χρειάζεται όμως να βάλουμε ένα τέλος στη μάστιγα του δημογραφικού, για να επιστρέψουν οι νέοι, εδώ στην περήφανη γενέτειρα τους. Έτσι θα πάμε μπροστά, έτσι θα αναδείξουμε τον πλούτο μας".
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνεχάρη μέσα από την καρδιά του την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης Πόπη Γαζέτα και τα μέλη του, που βάζουν "πλάτη", για να σηκώσουν τη βαριά κληρονομιά της Πατρίδας τους, δηλώνοντας ως δεδομένη τη στήριξή του, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για τη διάσωση του θρησκευτικού μνημείου της Μονής των Αγίων Θεοδώρων.
Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νίκο Γαγάρα και το Σύλλογο Γυναικών για το συνολικό έργο που κάνουν στην περιοχή,  ενώ έδωσε το χέρι του σε όλους τους κατοίκους της Ραψάνης που βρέθηκαν στην εξαιρετική εκδήλωση.