Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress ανανεώνει το ραντεβού της στην πόλη της Λάρισας.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών «λίγο πριν τις απόκριες, δε θα ντυθούμε μασκαράδες αλλά θα παρακολουθήσουμε μια ακόμη συνάντηση με θέματα που μας αφορούν όλους, σχετικά με τον ιστότοπό μας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 το πρωί. Δε θέλεις να το χάσεις.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Όμηρος ανοίγει τις πόρτες του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του που στεγάζει το ΙΕΚ Όμηρος και το Aegean College στην Πατρόκλου 14, για να φιλοξενήσει αφιλοκερδώς στις εγκαταστάσεις του, ακόμη μια φορά τις συναντήσεις του WordPress Larissa Meetup.

Ρίξε μια ματιά σε αυτά που θα απολαύσουμε.

Ο Νίκος Στούκας είναι Freelance Web Developer με έδρα την πόλη του Βόλου. Ασχολείται με την ανάπτυξη ιστότοπων κυρίως κάνοντας χρήση του WordPress και του WooCommerce. Είναι λάτρης του Ελεύθερου Λογισμικού και των κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό.

WordPress Security Tips

Σε αυτήν την παρουσίαση θα περιγραφούν πρακτικοί τρόποι θωράκισης ενός ιστότοπου σε WordPress από αυτοματοποιημένες και μη κακόβουλες επιθέσεις. Συγκεκριμένα θα δοθούν συμβουλές για την προστασία σε επίπεδο κώδικα και server αλλά τι πρέπει να αποφεύγουν οι χρήστες ώστε να παραμένει ο ιστότοπος ασφαλής.

Ο Λευτέρης Γκέκας είναι άτομο με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) και έχει μάθει να αγωνίζεται στην ζωή του. Έχει πετύχει την εισαγωγή του στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και βρίσκεται επί πτυχίω. Με την χρήση του Η/Υ έχει μάθει να γράφει, να μελετάει και να εργάζεται. Με την βοήθεια της οικογένειάς του, των θεραπευτών και των φίλων του αγωνίζεται να γίνει ανεξάρτητος, δυνατός και ισότιμο μέλος στην κοινωνία.

Πώς να κάνουμε εγκατάσταση του WordPress στον υπολογιστή μας.

Σε αυτή την ομιλία, ο Λευτέρης θα παρουσιάσει πώς κάνουμε μια πρώτη εγκατάσταση του WordPress για αρχαρίους, καθώς επίσης πώς εγκαθιστούμε πρόσθετα στον ιστότοπό μας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους, στο meetup.com (δεξιά στήλη, Join and RSVP. Η σύνδεση είναι εφικτή και με τα στοιχεία εισόδου σου στο Facebook, αν δεν θέλεις να φτιάξεις έναν καινούριο λογαριασμό).

Όλες οι τοπικές συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας είναι απολύτως ανοικτές και δωρεάν.

Τέλος, μπορείς να βοηθήσεις στην επιλογή των θεμάτων των επόμενων συναντήσεων, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.
Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ στην Ελληνική Κοινότητα του WordPress. Μοιράσου τις γνώσεις και την εμπειρία σου, μιλώντας για το ταξίδι σου στον κόσμο του διαδικτύου σε κάποια από τις επόμενες συναντήσεις, συμπληρώνοντας την φόρμα για το κάλεσμα για ομιλητές».