Στην επαναλειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων προχωρά την Τρίτη 26 Μάϊου το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα τμήματα ζωγραφικής και κεραμικής για μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου και των ενηλίκων τμημάτων ζωγραφικής, κεραμικής και χαρακτικής.

Διοίκηση και καθηγητές δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχθούν και πάλι τους αγαπημένους τους μαθητές λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Οι καθηγητές του Εργαστηρίου εξάλλου ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στις προκλήσεις της νέας πραγματικότητας. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες επικοινώνησαν στο κοινό εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, την καθιερωμένη παιδική έκθεση του Ελεύθερου Εργαστηρίου, συμμετείχαν ως μέλη κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν από την Πινακοθήκη και γενικότερα υποστήριξαν με κάθε δυνατό μέσο τη λειτουργία της στις καινοφανείς συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Σε αυτούς τους καθηγητές επίσης ανήκει και το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας διάκρισης μαθητών του Εργαστηρίου που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν από φορείς όπως η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Φέτος συνεργάστηκαν οι καθηγητές: Γκουντουβά Μαριάννα, Δημοπούλου Μαρίλια, Ζησοπούλου Μαρία, Καλαμάρας Γιώργος, Μουτουσίδης Θάνος, Οικονόμου Δήμητρα, Παπαναστασίου Σίσσυ, Στατήρη Λυδία και Φαλιάγκας Θανάσης.  

Πληροφορίες:

Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
τηλ. 2410 670-496
email:dplarisas@yahoo.gr
www.katsigrasmuseum.gr