Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Λάρισας μετά την παραλαβή της σχετικής δικογραφίας από την Τροχαία, κατά δύο οδηγών ΙΧ που εμπλέκονται στο ατύχημα που παρέσυρε τα δύο 16χρονα παιδιά στη γέφυρα Αλκαζάρ.

Το συμβάν, που έλαβε χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός κοριτσιού και ενός αγοριού, αμφότερα δεκαέξι χρόνων. 

Τα παιδιά, ενώ βάδιζαν αμέριμνα στο πεζοδρόμιο, χτυπήθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο και εκτινάχτηκαν σε απόσταση δέκα μέτρων με αποτέλεσμα να βρεθούν στο πρανές και από εκεί στην όχθη του Πηνειού.

Από την πτώση ανασύρθηκαν με πολλαπλά κατάγματα στο σώμα τους, ακολούθησε νοσηλεία και αλλεπάλληλα χειρουργεία χωρίς ακόμα να έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Η εμπλοκή των δύο οχημάτων στο τροχαίο ατύχημα, που είχε ως συνέπεια το ένα από αυτά να ακολουθήσει τρελή πορεία, αποδείχτηκε από καταθέσεις μαρτύρων αλλά και από κάμερα που επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο 16χρονα δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Εκείνο το Σαββατόβραδο το αγόρι βάδιζε με δύο φίλους του προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ το κορίτσι πήγαινε στο κέντρο να συναντήσει τις φίλες της.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)