Στην κοπή πίτας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ευχήθηκε στους υπαλλήλους «δημιουργική και εποικοδομητική νέα χρονιά, με υγεία και αγάπη σε όλους».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αγοραστός κάλεσε τη Διεύθυνση, τους προϊσταμένους των Τμημάτων και τους υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και συνέπεια, εξυπηρετώντας έγκαιρα τους πολίτες, συνεισφέροντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στην προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στο νομό Λάρισας και στη Θεσσαλία.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πολύπλευρες συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Εξήλθαμε με επιτυχία από την υγειονομική κρίση. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια, ανά την επικράτεια, που δημιουργήσαμε Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για να παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά, όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Με λίγα, καταφέραμε πολλά. Πολλές και οι διακρίσεις που πετύχαμε, με πιο πρόσφατη αυτή για το πρόγραμμα ΤΥΤΩ, για τον βιολογικό τρόπο καταπολέμησης των τρωκτικών.

Στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα, με 239.200 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2 δις ευρώ: Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων, Επενδύσεις μεταποίησης και εμπορίας, Leader, Φράγματα, Πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων, Λιμνοδεξαμενές, Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, Ταμιευτήρες, Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, Υπόγειοι αγωγοί ἀρδευσης, Πρόγραμμα περισυλλογής κενών συσκευασιών, Αρδευτικά δίκτυα στη λίμνη Κάρλα, Πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων, Εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων, Πρόγραμμα ΤΥΤΩ, Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, Αγροτικό εξηλεκτρισμό, Αγροτική οδοποιία, Έργα αναδασμού, Αλιευτικά καταφύγια.

Και συνεχίζουμε, με τον ίδιο ρυθμό, διεκδικώντας όλα όσα δικαιούμαστε».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απ. Μπίλλης, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Παν. Καλφούντζος και ο αναπλ. Διευθυντής Δημ. Σταυρίδης.