Σε παράσταση διαμαρτυρίας, υπό βροχή, έξω από το δημαρχείο Λάρισας, προχώρησαν σήμερα, το πρωί Τετάρτης, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Φαλάνης, μαζί με μικρούς μαθητές, διεκδικώντας άμεση λύση στο πρόβλημα στατικότητας που παρουσιάζεται στην οροφή του εν λειτουργία συγκεκριμένου σχολείου.

“Θέλουμε σχολείο, όχι κηδεία. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας” καταγγέλλουν οι γονείς, ζητώντας από τη δημοτική αρχή έγγραφη άρση της επικινδυνότητας, καθώς και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα στατικότητας και θα αποκαταστήσουν τις φθορές.

Ένταση μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας προκλήθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Γεώργιου Σούλτη και των διαμαρτυρόμενων γονέων.

Στις αιχμές που άφησε ο κ. Σούλτης για κινητοποίηση με πολιτική σκοπιμότητα η εκπαιδευτικός και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Φαλάνης Χριστίνα Λιούπα απαντά ότι “Κατηγορηθήκαμε σήμερα ότι η διαμαρτυρία μας είναι μια καλοστημένη παράσταση με πολιτική σκοπικότητα. Δεν είναι. Θέλουμε να μας διαβεβαιώσει ο δήμαρχος κάποια πράγματα τα οποία του ζητάμε και δεν γίνονται. Προφορικά μας είχαν πει ότι οι εργασίες θα γίνουν μέσα στα Χριστούγεννα, αλλά δεν έγιναν.

Στις 19 Δεκέμβρη ζητήσαμε έγγραφο για να μας διαβεβαιώσει ότι έχει αρθεί η επικινδυνότητα. Αντ’ αυτού μας έστειλε έγγραφο που έλεγε ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση 160.000 περίπου ευρώ, αλλά ποτέ δεν μας διαβεβαίωσε ότι έχει αρθεί η επικινδυνότητα του σχολείου. Ζητήσαμε να μας διαβεβαιώσει πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Ποτέ δεν λάβαμε απάντηση πάνω σε αυτό. Σήμερα κατηγορούμαστε ότι εμείς το κάναμε όλο αυτό αποκλειστικά και μόνο με πολιτική σκοπιμότητα. Είναι λάθος και ντρέπομαι πάρα πολύ για αυτό” κατέληξε η κ. Λιούπα.

“Το πρόβλημα της επικινδυνότητας της στέγης αναδεικνύει και το άλλο πρόβλημα ανέγερσης του νέου σχολείου" ανέφερε ο κ. Ρένος Καργιώτης πρόεδρος του Συλλόγου. "Με τον σεισμό επλήγη το παλιό σχολείο και τώρα τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και σε ένα σχολείο με προβληματική σκεπή”.

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από αίτημα του σχολείου να γίνει αυτοψία στο κτίριο, το Τμήμα Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, διαπίστωσε πρόβλημα στατικότητας στην οροφή του σχολείου, καθώς παρατηρήθηκαν κλίσεις στο ταβάνι και αποκόλληση των φωτιστικών σωμάτων.

tinelarissa.gr