Την ερχόμενη Δευτέρα η αφετηρία της γαλάζιας πορείας προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ήδη οι επιτελείς του Μητσοτάκη έχουν καταρτίσει το πλάνο του πρώτου 5ημέρου της νέας σεζόν. Και έχουν επιλέξει στοχευμένες επισκέψεις αρχικά στις περιοχές στις οποίες καταγράφηκαν ανατροπές, παρότι πρόκειται για παραδοσιακά δύσκολα σημεία του χάρτη για την κεντροδεξιά παράταξη.

Πρώτος σταθμός (πιθανότατα τη Δευτέρα) η δυτική Αθήνα, εκεί όπου η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 7,7 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 15,89 μονάδες σε σχέση με το 2019. Οι γαλάζιοι κέρδισαν και τους επτά δήμους (Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό), ενώ ο Μητσοτάκης αναμένεται αυτή τη φορά να μην κρατήσει την έδρα στην περιοχή όπου εκλέγεται εδώ και μια 20ετία, καθώς θα επιλέξει εκείνη της Α’ Θεσσαλονίκης.

Δεύτερος σταθμός (στο διήμερο Τρίτης – Τετάρτης) η Κρήτη, που αποτέλεσε και προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη. Στο Ηράκλειο η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 5,32 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, στα Χανιά η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό κατά 7,09 μονάδες και άγγιξε ποσοστό πάνω και από το εθνικό της, ενώ πέτυχε επίσης στο στοίχημα σε Ρέθυμνο και Λασίθι με δεύτερο κόμμα στους δύο νομούς το ΠΑΣΟΚ.

Τρίτος σταθμός (Παρασκευή 2 Iουνίου -Σάββατο 3 Ιουνίου) θα είναι η Θεσσαλία, με δεδομένο ότι σε κάποιες περιοχές η ΝΔ πέτυχε ποσοστά πάνω και από το πανελλαδικό της (Τρίκαλα – 45%, Μαγνησία 45,59% κ.λπ.).

«Θέλει να τιμήσει τις περιοχές που εμπιστεύτηκαν την παράταξη. Είναι το δικό του «ευχαριστώ». Αλλά και θέλει να καλέσει εκ νέου σε συστράτευση ενόψει της 25ης Ιουνίου» λένε συνεργάτες του Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από in.gr