Στη φυλακή θα περάσει τους επόμενους δύο μήνες ο 62χρονος Βολιώτης γιατρός που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και έχει εμμονή να βάζει φωτιές τόσο στο δικό του σπίτι, όπου διαμένει στη Ν. Ιωνία, όσο και σε εγκαταλειμμένη αποθήκη το βράδυ στην οδό Ερμού στον Βόλο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος για εμπρησμό από πρόθεση, δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με μειωμένη ικανότητα για καταλογισμό και έκτιση μέρους της ποινής δύο μηνών, ενώ θα οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.

Ο κατηγορούμενος από τη μια έλεγε στο Δικαστήριο ότι είναι καλά και δεν χρειάζεται την βοήθεια των ειδικών, ενώ από την άλλη απαντούσε με ακατάληπτες εκφράσεις. Η εισαγγελέας πρότεινε έκτιση ποινής τριών μηνών, αλλά το Δικαστήριο αποφάνθηκε στους δύο μήνες, διάστημα στο οποίο θα παραμείνει σε κατάστημα κράτησης.

Το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή με γνώμονα ότι δεν υπάρχει δημόσια δομή, ώστε ο συμπολίτης να μπορέσει να μεταφερθεί, δεν έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο και η φυλακή μοιάζει να είναι το μόνο προστατευμένο περιβάλλον για τον ίδιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φάκελό του έχουν συμπεριληφθεί παλιότερες αιτήσεις ακούσιας νοσηλείας, μετά από επανειλημμένες φωτιές στο σπίτι του, επί των οδών Παπάγου – Παρασκευοπούλου στη Ν. Ιωνία, ενώ με την εισαγωγή του στην φυλακή αναμένεται να εξεταστεί και υπάρχει ενδεχόμενο παραπομπής του στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί στις 30 Μαΐου, αστικό δικαστήριο θα κρίνει αν του δοθεί η επιλογή ορισμού δικαστικού συμβούλου και συμπαραστάτη που θα εξετάζει την πορεία του. Και αυτό διότι συγγενικό πρόσωπο του κατηγορούμενου αρνήθηκε να συμμετάσχει στην δικαστική συμπαράσταση του 62χρονου.

magnesianews.gr