Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» του Δήμου Αγιάς, η διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στους δικαιούχους του Δήμου Αγιάς.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 190 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 318 μέλη και διανεμήθηκαν τα εξής προϊόντα ανάλογα με την σύνθεση των οικογενειών: αλεύρι, βόειο κρέας, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, κριθαράκι, ρύζι, συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, φακές, φασόλια, τυρί φέτα, χοιρινό κρέας, κρέμα δημητριακών, μωρομάντηλα, κρέμα ρυζάλευρο, γάλα σκόνη για μωρά 1ης βρεφικής ηλικίας, γάλα σκόνης 2ης βρεφικής ηλικίας και βρεφικές πάνες (4-9κλ) (7-18κλ) (11-25κλ).

Στη Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ είναι άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας όπως ορίζεται από την υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως επίσης και άστεγοι .