Την Πέμπτη 23 Μαΐου πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της στον νυχτερινό ουρανό η Πανσέληνος του μήνα που έχει την τιμητική της ονομασία ως «Πανσέληνος των Λουλουδιών».

Συγκεκριμένα το νέο ολόγιομο φεγγάρι θα είναι θα φανεί στον ουρανό του στις 15:52 και θα επηρεάζει τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθείς του 1ου δεκαημέρου.

Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από  το The Old Farmer's Almanac  προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, της Αποικιακής Αμερικής και των ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε, όχι μόνο για την Πανσέληνο.

Το όνομα του «Φεγγαριού του Λουλουδιού» δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς εκείνη την εποχή λουλούδια ξεφυτρώνουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε αφθονία!

Οι εναλλακτικές ονομασίες περιλαμβάνουν «φεγγάρι φύτευσης», που χρησιμοποιείται από την Ντακότα και τη Λακότα, κοινότητες για να σηματοδοτήσουν την περίοδο φύτευσης σπόρων του Μαΐου. 

Οι δραστηριότητες των ζώων σημάδεψαν επίσης την άφιξη της άνοιξης, η οποία τονίζεται από τα ονόματα Cree Egg Laying Moon και Frog Moon , καθώς και τον όρο Oglala Moon of the Shedding Ponies. Και τα τρία ονόματα δείχνουν ότι ο καιρός είναι ζεστός!